REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus
  • 45 gramai cukraus (biskvitui)
  • 50 gramų cukraus (užpilui)
  • 200 gramų juodųjų serbentų (šaldyti, užpilui)
  • 1 vienetas kiaušinių (biskvitui)
  • 35 gramai kvietinių miltų (biskvitui)
  • 2 valgomieji šaukštai vandens (užpilui)
  • 200 gramų grietinėlės (35 %, kremui)
  • 15 gramų aliejaus (biskvitui)
  • 15 gramų želatinos
  • 10 gramų želatinos (užpilui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (biskvitui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (biskvitui)
  • 4 vienetai sūrelio (vaniliniai "Mūsų", kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu cukrumi plakame, kol masė padvigubės. Plakdami supilame aliejų. Po truputį, beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa.
    Į 20 cm formą (nuimamais kraštais) tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180° C orkaitėje apie 15 - 20 minučių (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.

    Varškės kremui. Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą.Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu.
    Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai).

    Juodųjų serbentų užpilui. Želatiną užpilame 30 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v. š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant iki norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome.

    Atvėsiname ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį).

    Skanaus!

    P.S. Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 g, tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus
  • 45 gramai cukraus (biskvitui)
  • 50 gramų cukraus (užpilui)
  • 200 gramų juodųjų serbentų (šaldyti, užpilui)
  • 1 vienetas kiaušinių (biskvitui)
  • 35 gramai kvietinių miltų (biskvitui)
  • 2 valgomieji šaukštai vandens (užpilui)
  • 200 gramų grietinėlės (35 %, kremui)
  • 15 gramų aliejaus (biskvitui)
  • 15 gramų želatinos
  • 10 gramų želatinos (užpilui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (biskvitui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (biskvitui)
  • 4 vienetai sūrelio (vaniliniai "Mūsų", kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu cukrumi plakame, kol masė padvigubės. Plakdami supilame aliejų. Po truputį, beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa.
    Į 20 cm formą (nuimamais kraštais) tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180° C orkaitėje apie 15 - 20 minučių (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.

    Varškės kremui. Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą.Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu.
    Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai).

    Juodųjų serbentų užpilui. Želatiną užpilame 30 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v. š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant iki norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome.

    Atvėsiname ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį).

    Skanaus!

    P.S. Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 g, tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų