INGREDIENTAI:
  -   šiek tiek   cinamono 
  -   80 gramų   cukraus 
  -   200 gramų   cukraus (viršutiniam sluoksniui) 
  -   750 gramų   juodųjų serbentų (viršutiniam sluoksniui) 
  -   80 gramų   migdolų (malti) 
  -   4 vienetai   kiaušinių 
  -   40 gramų   džiūvesėlių 
  -   150 mililitrų   grietinėlės (viršutiniam sluoksniui) 
  -   50 gramų   juodojo šokolado (viršutiniam sluoksniui) 
  -   100 gramų   varškės 
  -   šiek tiek   druskos 
  -   16 gramų   želatinos (viršutiniam sluoksniui) 
  -   1 valgomasis šaukštas   romo 
  -   1 vienetas   vanilinio cukraus (pakeliuose, viršutiniam sluoksniui) 
  -   1 vienetas   citrinos žievelės (tarkuota) 
  
   Paruošimo laikas: Apie 1 val.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Įdėti migdolų, citrinos žievelę, varškę, cinamoną, įpilti romą, viską išmaišyti. Įberti džiūvėsėlių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki putų, sumaišyti su trynių mase. Paruoštą tešlą dėti į riebalais pateptą formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Atvėsinti. Želatiną užmerkti. Uogas, atidėjus papuošimui, pakaitinti su cukrumi puode nuolat maišant. Želatiną ištirpinti uogų masėje. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, juo sutepti paplotį. Mėlynių masę atvėsinti. Paplotį įdėti į torto formą, ant jo užtepti juodųjų serbentų masę. Tortą padėti į šaldytuvą 2 val. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, pamažu įberti vanilinį cukrų. Konditeriniu švirkštu ant torto išspausti gėlytes, papuošti uogomis. Skanaus! 
  
    Autorius: Jurgita 
     REKLAMA