REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 80 gramų cukraus
  • 200 gramų cukraus (viršutiniam sluoksniui)
  • 750 gramų juodųjų serbentų (viršutiniam sluoksniui)
  • 80 gramų migdolų (malti)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 40 gramų džiūvesėlių
  • 150 mililitrų grietinėlės (viršutiniam sluoksniui)
  • 50 gramų juodojo šokolado (viršutiniam sluoksniui)
  • 100 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • 16 gramų želatinos (viršutiniam sluoksniui)
  • 1 valgomasis šaukštas romo
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose, viršutiniam sluoksniui)
  • 1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 80 gramų cukraus
  • 200 gramų cukraus (viršutiniam sluoksniui)
  • 750 gramų juodųjų serbentų (viršutiniam sluoksniui)
  • 80 gramų migdolų (malti)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 40 gramų džiūvesėlių
  • 150 mililitrų grietinėlės (viršutiniam sluoksniui)
  • 50 gramų juodojo šokolado (viršutiniam sluoksniui)
  • 100 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • 16 gramų želatinos (viršutiniam sluoksniui)
  • 1 valgomasis šaukštas romo
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose, viršutiniam sluoksniui)
  • 1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Įdėti migdolų, citrinos žievelę, varškę, cinamoną, įpilti romą, viską išmaišyti. Įberti džiūvėsėlių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki putų, sumaišyti su trynių mase. Paruoštą tešlą dėti į riebalais pateptą formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Atvėsinti. Želatiną užmerkti. Uogas, atidėjus papuošimui, pakaitinti su cukrumi puode nuolat maišant. Želatiną ištirpinti uogų masėje. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, juo sutepti paplotį. Mėlynių masę atvėsinti. Paplotį įdėti į torto formą, ant jo užtepti juodųjų serbentų masę. Tortą padėti į šaldytuvą 2 val. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, pamažu įberti vanilinį cukrų. Konditeriniu švirkštu ant torto išspausti gėlytes, papuošti uogomis. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų