REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaminau mamai, Motinos dienos proga. Skonis, o ir vaizdas patiko ne tik jai. Naudojau šaldytus serbentus, nes šviežių dar nėra.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (nebūtina)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Pertepimui:
  • 300 gramų juodųjų serbentų (šviežių arba šaldytų)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • Kremui:
  • 250 gramų varškės
  • 200 gramų sviesto
  • 150 gramų kondensuoto pieno
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros (vanilinės)
  • Sulaistymui:
  • 1 vienetas citrinų
  • Papuošimui:
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 100 gramų pieno (arba grietinėlės)
  • 20 gramų sviesto

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia reikia pasiruošti uogienę pertepimui: šviežius nuplautus, ar atšildytus serbentus sumaišyti su cukrumi ir maišant pavirti apie 5 min. Tuomet mažame kiekyje vandens išmaišyti krakmolą, supilti į uogienę ir dar pavirti kelias minutes. Pastatyti, kad pravėstų.
  2. Dabar gaminamas biskvitas, įjungiama orkaitė, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Į indą įkulti kiaušinius, berti druskos, berti cukrų ir plakti tol, kol bus balta, puri masė. Beje, aš plaku rankomis, apie 12 min. – su elektriniu plakikliu taip puriai išplakti nepavyksta. Vis maišant įsijoti miltus, sumaišytus su kakava. Išmaišytą masę tolygiai supilti kepimo popieriaus, išteptos sviestu ir pašauti į orkaitę.
  3. Kepti 12 min. Jeigu neturite biskvitų kepimo patirties patarčiau apsidrausti ir į kepinį dėti šaukštelį kepimo miltelių. Iškeptą suvyniojame į ruloną – tegul kepinys „pratinasi“ prie vyniotinio formos. Palikti pastovėti, kad pravėstų.
  4. Varškė aš imu ne kreminę, bet sutrinu smulkintuvu pati. Pirmiausia reikia sumaišyti sviestą su cukraus pudra, šlakeliu citrinos sulčių ir sutirštintu pienu. Tuomet sudėti dar varškę ir permaišyti.
  5. Išvynioti biskvitą ir jį apipurkšti citrinos sultimis. Po to ištepti uogiene, leisti trumpai pastovėti. Į celofaninį maišelį supilti varškės kremą, galiuką jo nupjauti ir tuo kremu tolygiai padengti jau uogieniuoto kepinio paviršių. Suvynioti, apsukti kepimo popieriumi ir nakčiai palikti šaldytuve. Išvynioti ir gaminti ,,kelmą''. Beje, iš nurodytų produktų turėjau gautis didesnis tortas, bet mano palaikymo kompanija buvo labai nekantri ir godi... nuragavome...
  6. Pieną užkaitinti iki užvirimo, bet nevirti ir jame ištirpinti šokoladą, po to sudėti ir sviestą. Ant lėkštės dėti vyniotinio gabalus, atpjautus kaip norisi, juos glaudžiai sustumti ir aplieti šokoladu. Kai šokoladas kiek apstingsta šakute padaryti ,,medžio žievę''. Kai šokoladas visiškai sustingsta, puošti pagal savo fantaziją - gėlytėmis, lapeliais, riešutais, tarkuotais džiovintais vaisiais. Malonių eksperimentų gaminantiems, skanaus valgantiems.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų