REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus (+ 2 šaukštai)
  • 1.5 stiklinės juodųjų serbentų (šaldyti/švieži)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • 200 gramų grietinėlės (35 % riebumo)
  • 400 gramų varškės
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 1 ir 3/4 valgomojo šaukšto želatinos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui plakti kiaušinius su 2 šaukštais cukraus, kol masė padvigubės.
    Nenustojus plakti pilti aliejų, atsargiai berti persijotus miltus, kepimo miltelius ir toliau ramiai plakti, kol masė taps vienalytė.
    Į tortinės formą, patiestą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 15—20 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Varškės kremui išbrinkiname 1 šaukštą želatinos, užpilant 45 ml šalto vandens ir palaikant apie 15— 20 min.
    Varškę ištrinti su trintuvu, kad neliktų grūdelių.
    Išplakti grietinėlę su 0,5 stiklinės cukraus iki standumo ir viską sumaišyti.
    Ištirpinti pabrinkintą želatiną mikrobangų krosnelėje (NEUŽVIRINTI!) ir, kai atvėsta, sumaišyti su varškės mase.
    Pagamintą kremą supilti ant tortinėje įstatyto biskvito ir palikti šaldytuve pastingti.
    Tuo metu gaminame juodųjų serbentų užpilą. 0,75 šaukšto želatinos užpilti 30 ml vandens ir palikti išbrinkti.
    Juoduosius serbentus (ar kitas uogas) sudėti į puodą, įpilti šlakelį vandens, berti 0,5 stiklinės cukraus ir lėtai virti, kol cukrus ištirps.
    Į pagamintą karštą sirupą supilti želatiną ir išmaišyti ir, kai atvėsta, užpilti ant sustingusio varškės sluoksnio.
    Palaikyti šaltai, kol sustings.
    Skanaus.

Autorius: Jovita

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus (+ 2 šaukštai)
  • 1.5 stiklinės juodųjų serbentų (šaldyti/švieži)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • 200 gramų grietinėlės (35 % riebumo)
  • 400 gramų varškės
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 1 ir 3/4 valgomojo šaukšto želatinos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui plakti kiaušinius su 2 šaukštais cukraus, kol masė padvigubės.
    Nenustojus plakti pilti aliejų, atsargiai berti persijotus miltus, kepimo miltelius ir toliau ramiai plakti, kol masė taps vienalytė.
    Į tortinės formą, patiestą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 15—20 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Varškės kremui išbrinkiname 1 šaukštą želatinos, užpilant 45 ml šalto vandens ir palaikant apie 15— 20 min.
    Varškę ištrinti su trintuvu, kad neliktų grūdelių.
    Išplakti grietinėlę su 0,5 stiklinės cukraus iki standumo ir viską sumaišyti.
    Ištirpinti pabrinkintą želatiną mikrobangų krosnelėje (NEUŽVIRINTI!) ir, kai atvėsta, sumaišyti su varškės mase.
    Pagamintą kremą supilti ant tortinėje įstatyto biskvito ir palikti šaldytuve pastingti.
    Tuo metu gaminame juodųjų serbentų užpilą. 0,75 šaukšto želatinos užpilti 30 ml vandens ir palikti išbrinkti.
    Juoduosius serbentus (ar kitas uogas) sudėti į puodą, įpilti šlakelį vandens, berti 0,5 stiklinės cukraus ir lėtai virti, kol cukrus ištirps.
    Į pagamintą karštą sirupą supilti želatiną ir išmaišyti ir, kai atvėsta, užpilti ant sustingusio varškės sluoksnio.
    Palaikyti šaltai, kol sustings.
    Skanaus.

Autorius: Jovita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų