Kornelo universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad naminis maistas porcijų dydžiu ir kaloringumu neatsilieka nuo maisto, kurį ragaujame greito maisto užkandinėse.
Per pastaruosius 70 metų naminių patiekalų kaloringumas vidutiniškai padidėjo 63 proc. Šeimininkės gamina patiekalus naudodamos didelį kiekį riebalų, cukraus, grietinės ir mėsos, o daržovių ir kruopų kiekis sumažėjo.
Įprastos porcijos taip pat padidėjo: produktų ir kalorijų kiekis, kuris anksčiau buvo apskaičiuojamas 14-15 porcijų, dabar tenka 9-10 porcijų. Pavyzdžiui, iš vienodo kiekio tešlos pagal 1948 metų receptą buvo galima iškepti 48 bandelių, o pagal šiuolaikinių receptų knygų rekomendacijas - tik 15.
Vis dėlto naminis maistas vis dar turėtų būtų prioritetinis pasirinkimas besirūpinantiems sveikata ir dailia figūra. Juk galų gale jo kaloringumą ir maistingumą galime kontroliuoti patys.