REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
„The Beatles“ (nuotr. SCANPIX)
6

Legendinis „The Beatles“ atlikėjas Johnas Lennonas gyveno išties spalvingą gyvenimą, o daugybė moterų dėl jo ėjo iš proto.

REKLAMA

Deja, pirmoji jo santuoka baigėsi skaudžiai ir netikėtai.

Su savo pirmąja žmona Cynthia Johnas buvo susituokęs nuo 1962 metų iki 1968-ųjų. Deja, santuoka baigėsi itin nemaloniai. Cynthia užklupo savo vyrą su kita. Negana to, tai buvo Yoko Ono, su kuria jis susituokė vėliau.

Pasirodo, kad moteris savo tuometinį vyrą užklupo „nusikaltimo“ vietoje. Grįžusi namo iš atostogų, Cynthia sulaukė nemalonios staigmenos. Moteris savo namuose rado Yoko, vilkinačią vonios chalatu ir geriančią arbatą.

Tiesa, visa jų santuoka priminė amerikietiškus kalnelius.

Johnas ir Cynthia susituokė 1962-aisiais. Pora tuo metu buvo pažįstami 5 metus, kadangi susipažino Liverpulio Meno mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA

Kai pirmąkart pakvietė ją į pasimatymą, Cynthia atsakė, jog yra susižadėjusi. Į tai Johnas atsakė aiškiai: „Man neatrodo, jog prašau tavęs už manęs tekėti, ar ne?“

REKLAMA

Užsienio žiniasklaidoje rašoma, kad Johnas iš prigimties buvo linkęs pavyduliauti, todėl Cynthios atžvilgiu visąlaik buvo itin savininkiškas. Negana to, dažnai ant jos pykdavo, naudodavo fizinę jėgą.

Net ir pats dainininkas pripažino, kad iki kol nesutiko Yoko, jo požiūris į moteris buvo diskriminantiškas. O štai savo dainoje „Getting Better“ jis apie visa tai papasakojo daugiau. Čia jis pripažino prieš savo pirmąją žmoną smurtavęs.

„Buvau žiaurus savo moteriai, o fiziškai – visoms moterims. Aš buvau mušeika. Negalėjau savęs išreiškti, todėl mušdavausi. Kovojau su vyrais ir mušdavau moteris. Tačiau dabar esu ramybėje. Patys žiauriausi žmonės pasiduoda meilei ir ramybei. Dabar viskas atvirkščiai. Tačiau aš šventai tikiu meile ir ramybe. Aš esu smurtaujantis žmogus, kuris išmoko tokiu nebebūti, ir savo smurtavimo gailiuosi. Turėsiu būti kur kas vyresnis, kai galėsiu viešai kalbėti apie tai, koks moterims buvau anksčiau“, – dainoje sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Johnas Cynthią vedė po to, kai ji pastojo ir ėmė lauktis jų sūnaus Juliano, tačiau kadangi kaip tik tuo metu išpopuliarėjo „The Beatles“, jo buvo paprašyta santuoką laikyti paslaptyje, jog neatbaidytų gerbėjų.

Vis dėlto poros santuoka iš tiesų nutrūko tada, kai Cynthia rado Yoko bendruose savo ir Johno namuose. Negana to, Johnas nesijautė dėl to nė kiek susigėdęs. Paprasčiausiai moteriai ištarė „labas“. Ji iškart išsikraustė ir ėmė gyventi su draugais. 

Tuo tarpu su Yoko Johnas susipažino 1966-aisiais, Londono galerijoje, kurioje ji ruošė savo parodą. Tuo pat metu ji ėmė jam skambinti, aplankyti dainininką jo namuose. Kai Cynthia paprašė Johno visa tai paaiškinti, jis atsakė, jog ji tiesiog prašo pinigų jos menui paremti.

Deja, Cynthiai išvykus, Johnas pasikvietė Yoko praleisti kartu naktį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų