Paprasti ir skanūs moliūgų virtinukai: taps vaikų mėgstamiausiais

Praėjusį sekmadienį TV3 eteryje „La Maistas“ mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, „Sezoninė virtuvė“ tinklaraščio ir daugelio kulinarinių knygų autorė, Renata Ničajienė dalinosi puikiais patarimais ir gardžiomis idėjomis, ką paruošti iš moliūgų.

Moliūgai – kaip skaniai paruošti (nuotr. Dovilė Ramaškaitė)

Laidos šefas Vylius pataria išbandyti sotų bulvių ir moliūgų apkepą su dešrelėmis. 

Antrasis laidos šefas Tomas gamino moliūgų pyragėlius su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu. Šis Tomo patiekalas tikrai labai moliūgiškas, nes tai - moliūgų pyragas moliūge. Tomas parodė, kaip nesudėtingai paruošti jautienos kapotinį ir pasidalino gardaus garstyčių padažo receptu. 

Šefas primena, kad jautienos kapotiniui puikų skonį suteikia garstyčios, tačiau jas reikėtų naudoti būtent grūdėtąsias. Ir, žinoma, nepamiršti raudonųjų pipirų. Šie moliūgo pyragėliai nėra sudėtingai paruošiami, tačiau atrodo šventiškai, rudeniškai ir įspūdingai, o paragavus norisi dar kąsnelio.

Tomas pamini, kad moliūgas dar visai neseniai atkeliavo į Lietuvos gastronomiją. Tačiau visiškai nenuostabu, kaip jis pelnė daugelio simpatijas ir nugulė ant stalų virsdamas į puikius, gardžius patiekalus. Kviečiame ir Jus mėgautis rudens gėrybėmis, eksperimentuoti ir mėgautis naujais, puikiais skoniais.

Moliūgų virtinukai „Gnocchi“

 

Moliūgai – kaip skaniai paruošti (nuotr. Dovilė Ramaškaitė)

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą galite pamatyti čia

Sotus bulvių ir moliūgų apkepas su dešrelėmis

 

Moliūgai – kaip skaniai paruošti (nuotr. Dovilė Ramaškaitė)

Puiki bulvių, moliūgų ir česnako trijulė šiam patiekalui suteikia gardų skonį, tad po vieno kąsnelio šio patiekalo norisi dar ir dar kito... Labai tinka šeimos pietų ar vakarienės stalui. Nesudėtinga paruošti, nereikia įmantrių ingredientų, o taip sotu ir gardu.

REKLAMA

Receptą galite pamatyti čia

Moliūgų pyragėliai su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu

 

Moliūgai – kaip skaniai paruošti (nuotr. Dovilė Ramaškaitė)

Labai moliūgiškas patiekalas, nes tai - moliūgų pyragas moliūge. Tiekiamas su nesudėtingai paruošiamu jautienos kapotiniu ir garstyčių padažų iš visiškai neįmantrių ingredientų. Pyragėliai atrodo šventiškai, rudeniškai ir tikrai įspūdingai.

Receptą galite pamatyti čia


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų