REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Modelis Valerija (nuotr. Organizatorių)

Modelio gyvenimas - svaiginantis pasaulis, kuris vilioja daugelį. Vieni nuo mažens pradeda sėkmingą modelio karjerą - kitiems tenka eiti ilgai, kol pasiekia rezultato. Valerija, nuo mažens pradėjusi savo super modelio karjerą, šiandien yra tituluojama kone pasaulinio lygio žvaigžde, rašoma pranešime spaudai. 

5

Modelio gyvenimas - svaiginantis pasaulis, kuris vilioja daugelį. Vieni nuo mažens pradeda sėkmingą modelio karjerą - kitiems tenka eiti ilgai, kol pasiekia rezultato. Valerija, nuo mažens pradėjusi savo super modelio karjerą, šiandien yra tituluojama kone pasaulinio lygio žvaigžde, rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA

Daugiau nei kelios dešimtys įvairių pasaulinių žurnalų dėmesys, nesibaigiančios fotosesijos ir didžiulis susidomėjimas ja - tai tik dalis to, kaip šiandien gyvena mažasis modelis. Kokia yra mažojo modelio kasdienybė, šlovės kaina ir kokie tikri modelio gyvenimo užkulisiai - apie tai šiandien kalbiname Valerijos mamą Alioną Ušanovienę.

Nuo kada prasidėjo jūsų modelio karjera ir kas buvo tas lūžio taškas?

Viskas prasidėjo prieš du metus, nuo pirmosios šeimyninės fotosesijos. Mus pasikvietė pažįstama fotografė į fotostudiją. Kadangi tai buvo pirmoji fotosesija, jaudinomės. Fotografė nuramino, patarė, kaip apsirengti ir ką turėti su savimi. Valerijai be galo patiko visa atmosfera fotosesijos metu – lokacijos, persirenginėjimas, prožektoriai, maivymasis prieš kamerą, bendravimas su fotografe, nes fotografė leisdavo pasižiūrėti į nuotraukas fotoaparate. Valerija su vyresniu broliu Nikita suprato tai kaip linksmą žaidimą.Fotografė atkreipė dėmesį į tai, kad Valerija labai laisvai jaučiasi prieš kamerą, nebijo, nesigėdija.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau sekė viena po kitos asmeninės fotosesijos. Kartu su Valerija ruošemės iš anksto, apgalvodavom fotosesijų vietas, rūbus, šukuosenas, dekoracijas. Po to su nekantrumu laukdavom nuotraukų.

REKLAMA

Kodėl verta vaikystę iškeisti į modelio duona?

Mes tikrai neiškeitėm vaikystės. Valerija, kaip ir kiti vaikai, lanko mokyklą, būrelius, dūksta kieme, važinėja dviračiu ir riedučiais, mokosi plaukti. Išmokom viską derinti, pripratom prie greito gyvenimo tempo. Kartais, vietoj ramaus poilsio namie ar kompiuterinių žaidimų, sėdam į mašiną ir važiuojam į fotosesiją. Taip praleidžiam daugiau laiko kartu, mus jungia pats procesas.

Jūsų sąskaitoje stulbinantis pasaulinių žurnalų skaičius, kaip pasiekti tokias aukštumas? Šiuo metu Valerijos nuotraukos yra patekusios į 80 pasaulinius mados ir talentų užsienio žurnalus.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną kartą mes ir visi prisidėjusieji prie fotosesijos labai jaudinamės, kai gauname laišką iš žurnalo, kad patekome.Tai didelio darbo rezultatas, prie kurio yra prisidėję tikri profesionalai. Šiuo metu dirbame su Mindaugo Jonušo mados namais, su kuriais yra labai smagu ir įdomu dirbti. Už kiekvienos fotosesijos stovi didelė komanda - fotografas, plaukų ir makiažo stilistas, drabužių stilistas.Tai ne tik smagus laiko praleidimas, bet ir rimtas darbas. Prie pasiruošimo fotosesijai dirba daug žmonių, todėl ir modelis turi būti atsakingas.

Jūs tapote Lietuvos ambasadore pasaulyje, kaip atlikayti tokia atsakomybę?

Tai yra didelė atsakomybė, nes Valeriją stebi kitos mergaitės, dabar jau ne tik kiemo draugės ir klasiokės, bet ir socialiniuose tinkluose. Po padidinamu stiklu dabar ne tik fotosesijų nuotraukos, bet ir kasdiena, laisvalaikio praleidimas. Todėl Valerijos FB puslapyje kartais publikuojame ir patarimus mažiesiems modeliams, dalinamės savo patirtimi, stengiamės būti geru pavyzdžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokie jūsų, kaip modelio planai ateičiai?

Apie tolimą ateitį kolkas negalvojame. Šiai dienai yra daug įdomių ir drąsių fotoprojektų, kuriuos norime įgyvendinti su M. J. Mados namų komanda.Valerija labai nori išmokti vaikščioti podiumu demonstruojant drabužius.

Kokia yra jūsų, kaip modelio dienos rutina?

Kaip ir visi vaikai, Valerija lanko mokyklą, šokių treniruotes. Todėl yra labai svarbu išsimiegoti, daugiau laiko praleisti gryname ore, sveikai maitintis. Valerija labai aktyvi mergaitė, todėl aktyviai praleidžia laisvalaikį.

Kadangi mokslai svarbiausia, fotosesijas planuojame laisvu nuo mokslų metu.Valerijos vizitinė kortelė – ilgi plaukai, kurie reikalauja ypatingos priežiūros. Kad nesiveltų, naudojamos specialios priežiūros priemonės, šepečiai, kiekvieną dieną pinami po 2-3 kartus, nenaudojame feno.

REKLAMA

Jūsų top patarimai tiems kurie nori, bet nedrįsta.

Nepirkite iš karto brangių drabužių ir batų fotosesijoms. Pasitelkite vaizduotę, pažiūrėkite, ką galite panaudoti iš jau esamų drabužių ir daiktų. Kai kurias sukneles Valerijos fotosesijoms esu persiuvusi iš kitų drabužių ar pasiuvusi, nors nesu siuvėja.Nesustokite, jei kažkas nepavyko. Būna, kad po pirmos nesėkmės žmonės meta pradėtą veiklą. Pagalvokite, ką reikia pakeisti, kaip kitą kartą padaryti geriau. Būna ir vieno vykusio kadro fotosesijų, ir ne visada patenkam į žurnalus, bet nenuleidžiam rankų, mokomės iš klaidų, bandom vėl ir vėl.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų