REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį trečiadienio vakara laida „Gero vakaro šou“ sulaukė ypatingo svečio, krepšininko Donato Motiejūno. Šis atvirai papasakojo, su kokiais iššūkiais tekdavo susidurti krepšinį bežaidžiant užsienio šalyse, bei įvardijo, kas jį ten nustebindavo labiausiai.

Šį trečiadienio vakara laida „Gero vakaro šou“ sulaukė ypatingo svečio, krepšininko Donato Motiejūno. Šis atvirai papasakojo, su kokiais iššūkiais tekdavo susidurti krepšinį bežaidžiant užsienio šalyse, bei įvardijo, kas jį ten nustebindavo labiausiai.

REKLAMA

Taip pat žinomas vyras atskleidė, kuriame pasaulyje kampelyje, kadangi yra kilęs iš Kaimo, jautėsi geriausiai.

Įspūdingo ūgio – 2,13 m – ūgio krepšininkas prisiminė, kad jau nuo mažų dienų visuomet išsiskirdavo iš draugų būrio. „Tarp bendraamžių visuomet būdavau vienas aukščiausių. Buvo pora metų, kai per vasaras po 10 centimetrų paaugdavau“, – laidos vedėjams, Mindaugui Stasiuliui ir Justinui Jankevičiui, pasakojo Donatas.

Laidos vedėjai juokavo, jog dėl šios priežasties jis tikriausiai geriausiai jautėsi Teksase, mat kalbama, kad čia visi daiktai yra didesni. „Jaučiausi arčiau savo tėviškės, kaimo, tai man tie jausmai [kad Tekstate visi daiktai didesni] buvo malonūs. Aš juk kaimietis – esu iš Gaižėnų kaimo“, – šiam teiginiui pritarė krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, vis dėlto su daugiausiai kuriozų jam teko susidurti tada, kai žaidė krepšinį Kinijoje – tiek kalbant apie maistą, tiek ir apie kultūrą.

D. Motiejūnas patvirtino faktą, kad krepšininkams pasitaiko situacijų, kai viešbučiuose lovos yra paprasčiausiai per trumpos: „Dabar iš tikrųjų reikia pagalvoti. Bet man Kinijoje yra fotelį pristūmę prie lovos galo. Ateina vertėjas, sako, bus gerai? Sakau, bus gerai, o iš ko man rinktis? (juokiasi)“

REKLAMA

Ne ką mažiau jį nustebino ir maistas – Donatas tikino, kad kinų maistas yra visai kitoks, negu kad mes esame įpratę valgyti Lietuvoje. 

„Realiai kai išverda mėsa visuose tuose riebaluose, tu ją valgai ir nesupranti – ar tai mėsa, ar kas čia yra. Prieskonių labai daug, nesupranti, kas per skoniai – mums tai yra nepriimtina“, – didžiausią skirtumą įvardijo jis.

Laidos vedėjai paklausė, kaip reikėtų paaiškinti dažną patiekalą kinų restoranuose – pavyzdžiui, žuvies skonio mėsą?

„Čia labai paprasta paaiškinti. Yra vienas puodas, kur viskas verda, ir ten viskas metama, todėl paskui visi tie skoniai ten ir susimaišo. Tą ir gaunate“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto jam pačiam yra siūlę paragauti ir kur kas egzotiškesnių patiekalų. Tiesa, krepšininkas nė nesuabejojęs jų atsisakė: „Šiaurėje yra siūlę užsisakyti šunienos. Daug kur ten dar priimtina šuniena, visokie vabzdžiai.“

Tačiau labiausiai Donatą nustebinęs įvykis Kinijoje buvo susijęs su ligonine. „Kai pirmąkart nuvažiavau, pirmas įspūdis, aišku, buvo įdomus. Kai turėjau praeiti medicininę patikrą, sėdėjau ligoninėje, kuri atrodė didžiulė, bet iš tikro buvo visiškai tuščia. Išbėgo iš kažkurio kambariuko vaikas – išbėgo, atsistojo šalia, o aš tuo metu neatkreipiau dėmesio. Atsisuku, o jis stovi nuogas iki pusės. Pasisiojo ant sienos ir nubėgo. Aš, būdamas Kinijoje pirmąkart, buvau šoke. Išeina seselė, pasižvalgo, žiūri, kad čia – geltona, tada pavalo ir nueina“, – pasakojo krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip vėliau jis papasakojo M. Stasiuliui ir J. Jankevičiui, tokį keistą vaiko elgesį galima paprastai paaiškinti. Pasirodo, kad Kinijos provincijoje yra galvojama, kad sauskelnės vaiko odai nėra sveikos, todėl jų toks reiškinys pernelyg nestebina.

Visą vaizdo įrašą su Donatu Motiejūnu iš laidos „Gero vakaro šou“ galite pamatyti peržiūrėję ištrauką straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų