REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Andrius Pauliukevičius ir Ilka Adams (tv3.lt fotomontažas)

Šių metų balandžio 21-ąją mitybos specialistė Ilka Adams ir treneris Andrius Pauliukevičius susilaukė pirmagimės, kurią pavadino dvigubu vardu – Adriana Estelle.

16

Šių metų balandžio 21-ąją mitybos specialistė Ilka Adams ir treneris Andrius Pauliukevičius susilaukė pirmagimės, kurią pavadino dvigubu vardu – Adriana Estelle.

REKLAMA

Moteris džiaugiasi motinyste ne tik su šeima, bet ir savo sekėjais. Vis dažniau pora dalijasi savo pirmagimės nuotraukomis, o kadrai sulaukia daugybės komplimentų.

Visai neseniai ji su savo sekėjais pasidalijo ir itin miela dukreles nuotrauka. 

Naujienų portalas tv3.lt primena, jog sveikos mitybos specialistė turėjo iškęsti sudėtingą gimdymą.

Nepakeliamas skausmas ir sėkminga operacija

Ilka norėjo, jog dukrytė į pasaulį ateitų natūraliu būdų, tačiau susidūrė su problema – neatsivėrė gimdos kaklelis.

„Planavau natūraliai gimdyti, tačiau teko daryti Cezario pjūvį. Man neatsidarė gimdos kaklelis. Sąrėmiai prasidėjo praėjusį sekmadienį, bet likau namuose. Pirmadienį ryte sakiau vyrui, kad gali mane jau vežti į ligoninę. Tuomet ligoninėje skausmas tik intensyvėjo, kas 10 minučių buvo sąrėmiai. Gimdymo kaklelis buvo atsivėręs tik 2 cm. Kai nebegalėjau kankintis iš skausmo, 21 d. aš pasakiau, kad viskas, nebegaliu. Nuvežė į gimdyklą, nuskausmino.

REKLAMA
REKLAMA

Laukėme, ar atsidarys gimdymo kaklelis, tačiau to nebuvo. Atliko tyrimą, kurio metu  patikrino, kiek vaikas turi deguonies. Pamatavo ir pasakė, kad nebegalime laukti, vaikui trūksta deguonies. Mano kūnas nebuvo paruoštas gimdyti natūraliai, kūdikiui tai būtų kančia. Taip pat ir man, todėl reikėjo staigiai operuoti. Cezario metu vaiką ištraukė per 5 min., o tuomet tęsėsi operacija. Tad man tik parodė vaikelį, jo akytes ir tęsė operaciją“, – kalbėjo pašnekovė.

REKLAMA

Laimei, moteris labai greitai atsigavo po operacijos: „Po Cezario pjūvio aš labai greitai atsistačiau. Manau, kad tai yra dėl mano sportiško kūno bei režimo. Iš karto po operacijos aš negalėjau nieko jausti: nuo krūtinės iki kojų. Atsistoti ant kojų užtruko 4 valandas. Iš karto po gimdymo mane išvedė į tokį specialų kambarį, kuriame aš šiek tiek pamiegojau. Po pusvalandžio paprašiau, kad atneštų mano vaiką. Iš karto pradėjau jį pati maitinti. Labai norėjau susipažinti su vaiku, tačiau operacijos kabinetas nėra puikus būdas pirmai pažinčiai.“

REKLAMA
REKLAMA

Ilka tikino, kad net seselės negalėjo patikėti, kad ši gerai jaučiai. „Po Cezario pjūvio aš jaučiausi gerai. Žinoma, kad tai yra operacija, pilvo pjūvis, todėl reikia būti atsargiai. Tačiau aš turiu sportinį kūną, kuris yra pratęs prie ląstelių atnaujinimo, todėl mano organizmas reaguoja visai kitaip ir gali labai greitai atsistatyti. Tai yra ne tik dėl sporto, tačiau ir dėl maisto režimo. Man yra svarbi visavertė mityba, todėl niekur nevažiuoju be maisto. Aš net tuo atveju, kuomet nenoriu valgyti, prisiverčiu pavalgyti. Žinau, kad kūnui reikia energijos, todėl jį privalu atstatyti. Ligoninės maisto aš nevalgiau, nes viską turėjau pati. Vyras atnešdavo man pietus. Sveikas ir subalansuotas maistas – gyvenimo būdas, todėl net ir po Cezario pjūvio aš galiu stovėti ant kojų“, – džiaugėsi Ilka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gimdymas be vyro ir vaikelio vardas

Dėl šalyje įvesto karantino, moteriai teko gimdyti be šalia esančio vyro. Tačiau liūdniausia buvo ne tada: „Žinoma, moterys nori, jog vyras dalyvautų gimdyme. Tačiau liūdniausia būna tada, kai lauki gimdymo viena. Ypač, kuomet skausmas būna nežmogiškas. Labai liūdna buvo ir po gimdymo. Labai trūko palaikymo iš artimo žmogaus. Liūdna buvo ir tada, kai nuvežė mane į atsistatymo kambarį, o Andriaus jame nebuvo. Sekančią dieną vyras su vaiku susipažino per „WhatsApp“ programėlę. Jis negalėjo gyvai jo pamatyti. Labai liūdnas procesas.“

Ilka pasakojo, kad tapęs tėčiu, Andrius yra be proto laimingas, o pirmas susitikimas su dukryte buvo labai jautrus: „Jo akys labai spindėjo iš laimės, kuomet paėmė mažylę į rankas. Net ašaros pradėjo bėgti. Kalbant apie motinystę, tai man tai yra naujovė. Mažylė labai prisirišo prie manęs. Atiduodu jai labai daug meilės. Šiandien yra lygiai savaitė, kaip esu mama. Dar nesusidūriau su problemomis. Švęsime, kad mes jau auginame dukrytę savaitę laiko. Vyras jau atnešė rožių ir pasveikino mus su dukryte.“

REKLAMA

Pora savo pirmagimei suteikė dvigubą vardą – Adriana Estelle. Moteris pasakojo, kad jos šeimoje yra tradicija, jog kuo daugiau žmogus turi vardų, tuo turtingesnis jis bus: „Žinojau, kad jeigu turėsiu dukrytę, pavadinsiu ją Adriana. Mano mamos buvo antras toks vardas, todėl tai jos garbei. Estelle vardas yra mano mamos sesės garbei. Vyrui tiko tokie vardai, jis nesipriešino, todėl taip ir pavadinome.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų