REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Kristina Šerkšnienė su šeima (nuotr. Instagram)

Vienos populiariausių merginų grupių narių „Mokinukės“ narės Kristinos Šerkšnienės gyvenimas jau kurį laiką visai kitoks, nei tada, kai pradėjo savo muzikinę karjerą. Ir nors tuos laikus ji visuomet atsimena su šypsena, dabar yra atvira – viso to pakartoti jau nenorėtų.

12

Vienos populiariausių merginų grupių narių „Mokinukės“ narės Kristinos Šerkšnienės gyvenimas jau kurį laiką visai kitoks, nei tada, kai pradėjo savo muzikinę karjerą. Ir nors tuos laikus ji visuomet atsimena su šypsena, dabar yra atvira – viso to pakartoti jau nenorėtų.

REKLAMA

Dabar moteris dirba plaukų stiliste, yra sukūrusi šeimą su vyru Andriumi, su kuriuo susipažino dar grupės laikais, augina dvi dukreles – Rusnę ir Ūlą. Pasirodo, kad nepaisant to, jog tuomet visos „Mokinukės“ turėjo laikytis taisyklės, jog antrųjų pusių turėti nevalia, susipažinusi su Kristinos mylimuoju, grupės vadovė Laima Lapkauskaitė, mielai padarė išimtį.

Mini tik gražiausias žodžiais, bet pakartoti to nenorėtų

Kai iširo grupė „Mokinukės“, dalis jos narių, pakeitusios kolektyvo pavadinimą į „Studentes“, koncertavo ir toliau. Tarp jų – ir Kristina, kuri neslėpė, jog populiarumas nesumažėjo ir tada. 

REKLAMA
REKLAMA

„Pakeitėme įvaizdį, koncertų ir dėmesio tikrai netrūko. Po to, kai iširo ir „Studentės“, praėjo tikrai nemažai laiko, kol žmonės jau pradėjo ne taip atpažinti gatvėje ar parduotuvėje. Bet kadangi niekada nebuvau grupėje kažkuo labai išsiskirianti, ir šiaip nepasakyčiau, kad labai mane visi visur atpažindavo. Nors pasitaiko dar ir dabar atvejų, kai žmonės prisimena, atpažįsta“, – sakė Kristina.

REKLAMA

Net ir dabar, praėjus daugeliui metų, žinoma moteris metus, praleistus grupėje, vadina vienu iš geriausių periodų savo gyvenime: „Dėl nostalgijos, tai gal retkarčiais kažkas panašaus į ją aplanko, nes net ir dabar smagu prisiminti tas visas mūsų keliones po Lietuvą, visus netikėtumus, keblias situacijas, iš kurių tekdavo kažkaip išsisukti.“

Tiesa, uždavus sau klausimą, ar norėtų ir toliau taip gyventi, Kristina yra atvira – tikriausiai, kad ne. „Kai atsiranda šeima, vaikai, viskas pasikeičia. Jaučiuosi svarbi ir reikalinga mergaitėms, noriu matyti, kaip jos auga, būti šalia ir nepraleisti svarbiausių akimirkų. Esu laiminga mama ir žmona“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

O dainų, pasirodo, moteris neatsisako ir iki šiol – su šypsena teigia, jog dainuoja kiekvieną dieną. „Kaimynai jau pripratę, kad dainuoju lipdama laiptais ar gamindama virtuvėje. Darbe irgi sunkiai susivaldau bent jau nepaniūniavusi, bet visi jau pripratę. Bet tik toks padainavimas ir likęs“, – kalbėjo ji.

L. Lapkauskaitė Kristinos mylimuoju liko sužavėta

„Mokinukių“ vadovė L. Lapkauskaitė turėjo ir vieną taisyklę, kurios turėjo laikytis visos narės – jokių antrų pusių. Anot Kristinos, tai buvo išties suprantama. 

„Laima visada buvo už tai, kad antrų pusių nebūtų. Arba jeigu jos yra, kad niekas apie jas nežinotų. Su savo vyru pradėjau draugauti būdama 16 metų. Laima tai žinojo ir pakankamai greitai su juo susipažino. Po to, kai susipažino, ji niekada neprieštaravo mūsų draugystei, nes Andrius jai paliko gerą įspūdį.  Ta taisyklė nebuvo kažkokia kategoriška. Tiesiog buvo norima, kad antros pusės netrukdytų darbui, kad nesusisuktų tos jaunos galvelės“, – šyptelėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar Kristina save realizuoja visai kitoje srityje – yra plaukų stilistė. Tiesa, kelias iki to taip pat nebuvo tiesus.

„Mane nuo mažens labai traukė ši sritis, bet turėjau kažkokį kvailą įsitikinimą, kad privalau baigti universitetą. Sėkmingai baigiau verslo ekonomiką, ir mokslai tikrai gerai sekėsi, bet mane vis tiek „traukė“ prie plaukų. Kai laukiausi antros mergaitės, nusprendžiau eiti mokintis ir įgyti plataus profilio kirpėjos specialybę. Taip ir atsiradau šioje srityje. Dirbu savo mieste. Nepabijosiu pasigirti, –geriausiame miesto salone, „Studio IV“, – pasakojo ji.

K. Šerškšnienė merginų įvaizdžiu, o ypatingai – jų plaukais – mėgo rūpintis dar ir grupės laikais. „Visada mokėjau gražiai pinti, tai pindavau ir pažįstamų mergaičių plaukus, sukdavau kuodelius, garbanas... O filmavimų metu, kai plaukų stilistės rūpindavosi mūsų plaukais, esu sužinojusi labai daug paslapčių ir triukų, kurie praverčia ir šiandien“, – prisiminė ji.

REKLAMA

Kristina atvira – faktas, jog buvo vienos populiariausių grupių narė, ją nuo jaunų dienų išmokė įvairiausių moteriškų subtilybių, todėl net ir didžiausių švenčių proga ji dažniausiai yra linkusi pasirūpinti savimi pati.

„Išmokau ir gražiai pasidažyti, ir plaukus susitvarkyti. Retai kada pasitikiu kažkuo kitu – mėgstu viską pasidaryti pati. Net ir per savo vestuves makiažą dariausi pati. Puikiai pažįstu savo veidą, plaukus, ir manau, kad geriau nei bet kas kitas žinau, kas man tinka“, – sakė ji.

Motinystė gyvenimo iš esmės nepakeitė

Kristina pasakojo, kad jos kasdienybė dabar atrodo kur kas paprasčiau, nei anuomet. Dvi dukreles auginanti moteris tikino, jog viskas yra taip, kaip ir pas kitus žmones.

REKLAMA

„Kalbant apie dienas, kai nedirbu, tai atsikeliu ryte ir ruošiu Ūlai pusryčius, o Rusnė keliauja į darželį. Tada su Ūla žaidžiame, einame į lauką arba tiesiog tvarkausi. Tada gaminu pietus ir laukiu vyro sugrįžtant. O vėliau jau, kaip kada. Važiuojame į miestą, į parduotuvę, einame į lauką.... Ir, žinoma, kasdien daug tvarkausi, kaip ir visos mamos su mažais vaikais. O kai dirbu, mažoji būna su vyru arba mano tėčiu. Man darbas būna tarsi atsipalaidavimas ir atitrūkimas nuo rutinos“, – sakė ji.

Paklausta, ar motinystė stipriai pakeitė jos kasdienybę, žinoma moteris tikino, kad vienur pokyčių įvyko, o kitur viskas liko kaip ir seniau: „Kas liečia išvykas, susitikimus su draugais, tai nelabai kas ir pasikeitė. Mes esame aktyvūs, mėgstame laiką leisti su draugais, mėgstame svečius, parkus... Mums nepatinka sėdėti namuose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, dviejų dukrelių gimimas kiek pakeitė gyvenimo būdą. „Jau nebegaliu eiti miegoti paryčiais ar keltis per pietus. Kraunant daiktus visada reikia viską apgalvoti (gal sušlaps, gal šalta bus, gal maudytis norės). Kadangi mūsų merginos yra aktyvios, žingeidžios, smalsios, tai kartais net ir energijos, atrodo, pritrūksta“, – šyptelėjo ji.

Mažametės Kristinos dukrelės apie mamos karjerą kol kas žino nedaug, vis dėlto kartais tai joms pašnabžda aplinkiniai.

„Mažoji Ūla tikrai nežino [apie „Mokinukes“, – red. past.], o Rusnei esu kažkada užsiminusi, bet ji nelabai susidomėjo, tai nieko per daug ir nepasakojau. Yra mačiusi nuotraukų iš koncertų, vaizdo įrašų „YouTube“, taip pat kažkada grįžusi namo man sako: „Mama, kodėl mano draugė sako, kad tu  –„Mokinukė?“. Tada tiesiog užsiminiau, kad esu dainavusi tokioje grupėje, ir yra žmonių, kurie dar tai prisimena“, – pokalbį baigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų