REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke (JAV) vykstantis „US Open“ teniso turnyras dramatiškai baigėsi favoritui serbui Novakui Džokovičiui (ATP-1).

Niujorke (JAV) vykstantis „US Open“ teniso turnyras dramatiškai baigėsi favoritui serbui Novakui Džokovičiui (ATP-1).

REKLAMA

Be pralaimėjimų 2020 m. žygiavęs ir tik į čempiono titulą besitaikęs serbas buvo diskvalifikuotas mače prieš ispaną Pablo Carreno-Bustą (ATP-27). Tokiu neįprastu būdu baigėsi N. Džokovičiaus pasirodymas vienetų varžybose, o ispanas pateko į ketvirtfinalį.

Pirmajame sete dramos netrūko. N. Džokovičius aštuntajame geime nerealizavo „break pointo“, o dešimtajame geime iššvaistė net tris tokias progas, kai buvo atitrūkęs 40:0. Negana to, vienuoliktajame geime serbas pralaimėjo savo padavimų seriją.

N. Džokovičius atsidūrė labai arti nesėkmės pirmajame sete ir tuomet padarė lemtingą klaidą. Kamuoliuką atmušęs serbas kliudė linijos teisėją. Smūgį į gerklę gavusi moteris suklupo ir, panašu, kad jautė nemažą skausmą. N. Džokovičius suskubo prie jos ir su kita teisėja bandė jai padėti.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjai vėliau kurį laiką diskutavo apie tai, kokio sprendimo reikėtų imtis. Galiausiai nuspręsta N. Džokovičių diskvalifikuoti dėl nesportiško elgesio.

REKLAMA

„Nėra abejonių – tai teisingas sprendimas. Man tas pats nutiko 1995 m. Žaidėme dvejetus, laimėjome pirmus du setus ir aš pataikiau kamuoliukus padavinėjusiai mergaitei į ausį. Djokovičius, žinoma, tyčia nesitaikė į teisėją, bet jis turi prisiimti atsakomybę dėl savo veiksmų. Kitos išeities čia nebuvo, jis ir turėjo gauti diskvalifikaciją“, - aiškino buvęs tenisininkas Timas Henmanas.

Dabar jau aišku, kad turėsime naują „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro nugalėtoją. N.Djokovičius buvo vienintelis likęs „US Open“ vienetų turnyro dalyvis, kuris žinojo, ką reiškia laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyro nugalėtojo titulą.

Pirmasis į „US Open“ vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalį iškopė vokietis Alexanderis Zverevas (ATP-7). Jis sekmadienį 6:2, 6:2, 6:1 sutriuškino ispaną Alejandro Davidovičių Fokiną (ATP-99).

Bendrą „US Open“ prizų fondą sudaro 53,4 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų