REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nieko nebijantys, ginkluoti ir agresyvūs. Tokia nepilnamečių gauja jau kurį laiką siaučia prie vienos Klaipėdos mokyklos. Nors grupuotės lyderį policija sučiupo, teismas leido jį suimti tik dešimčiai dienų. Toks sprendimas nukentėjusiems nuo nepilnamečių sukėlė šoką.

Nieko nebijantys, ginkluoti ir agresyvūs. Tokia nepilnamečių gauja jau kurį laiką siaučia prie vienos Klaipėdos mokyklos. Nors grupuotės lyderį policija sučiupo, teismas leido jį suimti tik dešimčiai dienų. Toks sprendimas nukentėjusiems nuo nepilnamečių sukėlė šoką.

REKLAMA

Prie vienos Klaipėdos mokyklos jau ne pirmą dieną patruliuoja policijos pareigūnai. Čia budi ir mokinių tėvai. Šie sako, kad iš baimės ateinantys net su dujų balionėliais.

Pasak mokyklos bendruomenės, čia nesimokantys, tačiau kada panorėję net su metaliniais strypais ateinantys paaugliai terorizuoja – muša ir atiminėja daiktus iš mokinių, grasina šių tėvams, užgaulioja mokytojus.

„Gauja siaučia, yra nevaldoma, ketvirtadienį puolė net du kartus, ne tik vaikus, bet ir tėvus. Gynėmės dujų balionėliais. Jie yra nevaldomi, necenzūrinių žodžių krūva: „užmušiu“, „papjausiu“. Eina ne tik rankos, kumščiai, kojos, bet ir metaliniai strypai“, – sako terorizuojamo vaiko mama.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskutinis įvykis buvo galutinis taškas, kuomet 26 rugsėjo dieną į mokyklą keturi, o du ypač agresyviai nusiteikę paaugliai bandė įsiveržti, spardydami mokyklos duris, agresyviai elgdamiesi. Taip sukeldami mums, esantiems viduje, baimę. Išpuoliai prieš mokinius prasidėjo rugsėjį, o vaiko teisių apsaugos specialistai sako apie situaciją sužinoję tik dabar iš žiniasklaidos“, – pasakoja mokyklos direktorė Lina.

REKLAMA

„Būtų buvę geriau gauti tą informaciją, kada įvykiai pradėjo rutuliotis. Kiek žinau, apie rugsėjo vidurį. O dabar sužinome iš žiniasklaidos, sužinome iš kitų įstaigų. Tačiau ne iš tų, iš kurių turėtume sužinoti patys pirmieji“, – teigia Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistas Airidas Vitkevičius.

Vaiko teisių specialistai nusiteikę pirmiau gelbėti ne  įbaugintus mokinius, o juos terorizuojančius paauglius.

„Pirmas grėsmės lygis reiškia, kad šeima bus perduota atvejo vadybai ir atvejo vadybininkas suorganizuoja posėdį, kurio metu įvairių sričių specialistai sudaro pagalbos šeimai planą. Visų pirma, reikėtų atkreipti dėmesį, kad tuos vaikus reikėtų ne bausti, o suteikti pagalbą.“

REKLAMA
REKLAMA

Į Klaipėdos apylinkės teismą trečiadienį po vidurdienio atvedamas ir pats gaujos lyderiu vadinamas 15-metis. Jis suimtas dar pirmadienį ir uždarytas į areštinę.

Beje, įstatymai 15-mečiui palankūs: už smurtą paauglys gali atsakyti tik sulaukęs 16-os. Vaikai nuo 14-os yra baudžiami tik už vagystes ir plėšimus. Visgi dvi paras už grotų laikytą jaunuolį prokurorai prašo leisti suimti dviems mėnesiams. Teismas tą leidžia padaryti dešimčiai dienų su galimybe pratęsti.

„Kadangi tyrimas yra pradinėje stadijoje, įtariamasis yra jauno amžiaus, jis, kaip žinote, nėra teistas, nors yra pradėta daug ikiteisminių tyrimų jo atžvilgiu, tačiau šiai dienai mes vertinam dvi veikas, kurios nutrūko pasikėsinimo stadijoj. Todėl toks teismo sprendimas“, – kalbėjo ikiteisminio tyrimo teisėja Violeta Olcvikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išgirdę verdiktą, terorizuojamų moksleivių tėvai pašiurpo.

„Galiu pasakyti tiesiai – kol jam sueis šešiolika, jis užmuš. Jis užmuš. Mes jau dabar jo bijom. Suaugę žmonės, mes bijom“, – teigia terorizuojamo vaiko mama.

„Jų grupuotė tris dienas manęs laukė prie namų. Tai 12–15 žmonių. Tai man žmona skambina, sako, tavęs laukia, vieni prie vieno kampo stovi, kiti prie kito su peiliais“, – sako terorizuojamo vaiko tėvas.

Mokinių tėvai įsitikinę – net gaujos lyderiu vadinamą paauglį suėmus, jo sėbrai nurims tik trumpam. Tad klaipėdiečiai bijo, kad netrukus vaikų terorizavimas atsinaujins.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų