REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Naujieji metai Vilniuje (nuotr. BFL)

Nors gruodis dar net neįpusėjo, bet jau šiandien galima sakyti, kad paskutinę minutę suplanavusiems Naujuosius metus sutikti kitame nei gyvenamoji vieta Lietuvos mieste reikės kaip reikiant pakratyti piniginę.

12

Nors gruodis dar net neįpusėjo, bet jau šiandien galima sakyti, kad paskutinę minutę suplanavusiems Naujuosius metus sutikti kitame nei gyvenamoji vieta Lietuvos mieste reikės kaip reikiant pakratyti piniginę.

REKLAMA

Ir kalba sukasi tik apie nakvynę, nuošaly paliekant maistą bei kitas pramogas. Nutarėme palyginti, kaip pasikeičia nakvynės viešbučiuose kainos įprastą gruodžio savaitgalį ir Naujųjų metų naktį.

Nors siūlomas identiškas kambarys, bet vien dėl ypatingos datos nakvynės kaina gali išaugti net kelis kartus. Remdamiesi interneto svetainės booking.com duomenimis palyginome atsitiktinai pasirinktų viešbučių kainų pokyčius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje, Nidoje bei Birštone. Atkreipiame dėmesį, kad peržvelgiant kainas buvo ieškomas standartinis kambarys dviem asmenims.

Palyginome, kiek dvivietį kambarį kainuotų užsisakyti tokiomis datomis: iš gruodžio 8 į gruodžio 9-ąją bei iš gruodžio 31-sios į sausio 1 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Situacija didmiesčiuose

Sostinėje esančio viešbučio „Hotel Europa City Vilnius“ kambarys Naujųjų naktį kainuoja 121,5 euro, kai įprastą gruodžio savaitgalį – 49,5 euro. Nakvynė šiuo atveju pabrangsta 2,5 karto (tikslus kainų pokyčio koeficientas – 2,45).

REKLAMA

Kitame Vilniaus viešbutyje „Hotel Tilto“ per Naujuosius galite apsistoti už 150 eurų, kai įprastą gruodžio savaitgalį sumokėsite 70 eurų. Nakvynė šiame viešbutyje pabrangsta šiek tiek daugiau, kaip du kartus (2,14).

Toliau užsukime į Kauną. Čia dvivietis kambarys viešbutyje „Kaunas“ Naujųjų naktį kainuoja 90 eurų. Įprastą gruodžio savaitgalį kaina siekia 62 eurus. Nakvynė pabrangsta beveik 1,5 karto (1,45).

Viešbutyje „Hermis Hotel“ nakvynė sutinkant 2019-sius kainuos 97 eurus, o įprastą gruodžio savaitgalį – 55 eurus. Tad nakvynė pabrangsta kiek daugiau kaip 1,5 karto (1,76).

REKLAMA
REKLAMA

Pažvelkime, kokia situacija Klaipėdoje. Vienas iš pavyzdžių – viešbutis „Bohema“, kuriame nakvynė Naujųjų naktį kainuoja 137 eurus, o įprastą savaitgalį tą patį kambarį galima užsisakyti už 33,5. Šiuo atveju pabrangimas yra net 4 kartus (4,08).

Dar vienas pavyzdys – „Old Mill Hotel“, kuriame nakvynė iš gruodžio 31-sios į sausio 1-ąją kainuoja 89 eurus. Įprastą savaitgalį ši kaina siekia 46 eurus. Tad nakvynė pabrangsta beveik du kartus (1,93).

Iš trijų didmiesčių per Naujuosius metus didžiausio pabrangimo galima tikėtis Vilniuje ir Klaipėdoje. Kaune nakvynės kainos brangs mažiausiai. Vien iš šių surinktų pavyzdžių nesunku paskaičiuoti, kad nakvynė didmiesčiuose per Naujuosius brangs daugiau kaip du kartus (vidutiniškai 2,3 karto).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ko tikėtis kurortuose?

Taip pat pasidomėjome nakvynės kainomis Lietuvos kurortuose.

Pradėkime nuo Palangos, kur viešbutyje „Grand Baltic Dunes“ dvivietis kambarys Naujųjų naktį kainuos 210 eurų. Įprastą savaitgalį už tokį patį kambarį sumokėtumėte tik 49 eurus. Tad kaina pasikeičia daugiau kaip keturis kartus (4,28).

Kitame šio kurorto viešbutyje „Best Baltic Hotel Palanga“ nakvynė per Naujuosius kainuoja 116 eurų, o įprastą savaitgalį 59 eurus. Nakvynė pabrangsta beveik 2 kartus (1,96).

Nidoje viešbutis „Nidus“ Naujųjų naktį kainuoja 125 eurus, o įprastą savaitgalį – 57 eurus. Viešbučio numeris pabrangsta daugiau kaip du kartus (2,19).

REKLAMA

Kitame viešbutyje „Skalva Hotel“ per Naujuosius už dvivietį kambarį teks sumokėti 85 eurus, kai įprastą savaitgalį tas pats kambarys atsieis viso labo 40 eurų. Nakvynė pabrangsta daugiau kaip du kartus (2,13).

Birštone nakvynė „Sofijos rezidencijoje“ per Naujuosius kainuoja 129 eurus, o įprastą savaitgalio dieną – 79. Pabrangimas vos kiek didesnis kaip 1,5 karto (1,63).

Kitas pavyzdys, viešbutis „Pušynė“, kur dvivietis numeris per Naujuosius kainuoja 125 eurus, o įprastą savaitgalį – 79 eurus. Nakvynė pabrangsta kiek daugiau kaip 1,5 karto (1,58).

Apibendrinus rezultatus galima pasakyti, kad didžiausio pabrangimo reikia tikėtis pajūrio kurortuose – Palangoje ir Nidoje. Birštone kainų šuoliai nebus tokie dideli. Galima teigti, kad šalies kurortuose nakvynė per Naujuosius kainuos kiek daugiau kaip du kartus brangiau nei įprastai (vidutiniškai 2,3 karto).

REKLAMA

Nerekomenduoja atidėti paskutinei minutei

Kainų pokyčius Naujųjų naktį Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Ližaitytė vertino kaip įprastą praktiką.

„Kiekvienais metais per Naujųjų sutikimą viešbučių kainos išauga. Jūsų skaičiavimas apie daugiau kaip dvigubai išaugančias kainas atitinka realybę. Kainos yra didesnės, bet tai – logiška. Viską lemia paklausa. Juk šventinis periodas, kai žmonės leidžia sau daugiau nei įprastai. Maža to, tokiu metu viešbučiai siūlo visą paslaugų paketą, todėl kainos augimas yra visiškai natūralus“, – pabrėžė E. Ližaitytė.

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė pridūrė, per šventinį laikotarpį labai išsiskiria užsieniečių ir lietuvaičių poreikiai: „Užsieniečiai Naujųjų sutikimui įprastai renkasi sostinę, didžiuosius Lietuvos miestus. Tuo tarpu lietuvaičiai mieliau ilsisi kurortuose – pajūryje, Birštone, Druskininkuose.“

Paklausta, ar kambarį viešbutyje Naujiesiems geriau užsisakyti iš anksto, o gal verta sulaukti paskutinės minutės, E. Ližaitytė tikino, kad sunku kažką patarti: „Žinoma, galima rizikuoti, bet vėliau gali tekti nusivilti. Paskutinė minutė yra loterija. Aišku, jei gruodžio 31-sios vakarą pasiskambinsite į viešbutį, tai gali būti, jog jums pasiūlys kambarį už šiek tiek mažesnę kainą. Tik nesiūlyčiau laukti paskutinės akimirkos norint apsigyventi pajūryje bei kurortuose. Ten, kaip rodo praktika, dažnai viskas būna užsakyta ir surasti laisvą vietą tampa rimtu iššūkiu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų