REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionių organizatorius „Novaturas“ pasirašė ilgalaikę sutartį su oro vežėju „GetJet Airlines“, kuria pastaroji bendrovė įsipareigoja vykdyti užsakomuosius skrydžius iš Vilniaus.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ pasirašė ilgalaikę sutartį su oro vežėju „GetJet Airlines“, kuria pastaroji bendrovė įsipareigoja vykdyti užsakomuosius skrydžius iš Vilniaus.

REKLAMA

Visi skrydžiai bus vykdomi kaip suplanuota, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Novaturas“.

„Novaturo“ finansų direktorius Tomas Staškūnas BNS antradienį patvirtino, kad sutartis su „Get Jet“ yra pasirašyta po to, kai finansinių sunkumų patiriančiai bendrovei, buvusiai partnerei „Small Planet Airlines“ praeitą savaitę buvo panaikinta veiklos licencija.

Civilinės aviacijos administracija (CAA) „Small Planet Airlines“ licenciją sustabdė nuo lapkričio 29 dienos, o lapkričio 28 dieną Vilniaus apygardos teimas atmetė „Small Planet Airlines“ prašymą iškelti įmonei restruktūrizavimo bylą. „Novaturo“ generalinis direktorius tuomet pranešė, kad artimiausi suplanuoti kelionių organizatoriaus skrydžiai vyks su „Get Jet Airlines“.

Kelionių organizatorius „Tez Tour“, taip pat besinaudojęs „Small Planet Airlines“ paslaugomis, praėjusią savaitę informavo, kad sustabdžius pastarosios bendrovės licenciją poilsiautojai vyks užsakomų skrydžių bendrovės „GetJet Airlines“ orlaiviais, o su naujuoju partneriu „Tez Tour“ jau pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas, atsisakęs iškelti „Small Planet Airlines“ restruktūrizavimo bylą, pareiškė, jog finansinių sunkumų kamuojama bendrovė nepateikė dokumentų, rodančių realią jos finansinę padėtį, neatskleidė duomenų apie turtą, nepagrindė veiklos tęstinumo.

REKLAMA

„Small Planet Airlines“ komercijos vadovas Simonas Bartkus antradienį BNS teigė, kad, jo žiniomis, teismo sprendimas dar neapskųstas ir tai gali būti padaryta artimiausiomis dienomis, nes baigiasi 7 dienų apskundimo terminas.

„Kiek žinau, dar ne“, – teigė S. Bartkus.

Jis taip pat pakartojo anksčiau žiniasklaidai išsakytą prielaidą, kad realus yra bankroto bylos iškėlimo scenarijus.

„Tai irgi svarstymo stadijoje, bet vienas turbūt iš realiausių scenarijų po to, kai buvo licencija sustabdyta“, – BNS sakė S. Bartkus.

„Small Planet Group“ įmonių Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje restruktūrizavimą inicijavo rugsėjį ir spalį. Be šių rinkų, įmonė veikia ir Kambodžoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų