REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Tikriausiai sutiksite, kad net pats pareigingiausias žmogus gali užmiršti sąskaitos apmokėjimo terminą. Taip pat pasimesti tarp jau apmokėtų ir uždelstų sąskaitų, o vėliau norint ištaisyti visas šias klaidas tenka gaišti ne tik brangų laiką, tačiau ir išbandyti savo kantrybę.

Tikriausiai sutiksite, kad net pats pareigingiausias žmogus gali užmiršti sąskaitos apmokėjimo terminą. Taip pat pasimesti tarp jau apmokėtų ir uždelstų sąskaitų, o vėliau norint ištaisyti visas šias klaidas tenka gaišti ne tik brangų laiką, tačiau ir išbandyti savo kantrybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, ši atsakomybė neišvengiama ir kas mėnesį tenka vėl iš naujo sėsti prie begalės skirtingų sąskaitų, jas peržiūrėti ir už kiekvieną apmokėti atskirai. Deja, čia iššūkiai nesibaigia.

REKLAMA

Kuriozinės situacijos

Įprasta, kad nuolatos norime į savo gyvenimą įnešti kuo daugiau patogumų ir kokybės, dėl ko auga ir paslaugų poreikis. Taip neišvengiamai tenka apmokėti ne tik įprastas sąskaitas už komunalines paslaugas: elektrą, dujas, šildymą, atliekų išvežimą, namo administravimą, vandenį, tačiau ir pasirūpinti apmokėjimais už kitus patogumus.

Kokie gi tai patogumai? Juk be interneto, mobiliojo ryšio paslaugų, kabelinės televizijos šiandien neįsivaizduojame savo gyvenimo. Viso to poreikis tik auga, kas mėnesį sulaukiamų sąskaitų skaičius didėja ir žiūrėk, jau sunku suskaičiuoti, kiek gi tų skirtingų sąskaitų reikia apmokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie kuriozines situacijos, jos tokiais atvejais, tiesiog, neišvengiamos. Pavyzdžiui, įsivaizduokite penkių asmenų šeimą, kurioje skirtingas sąskaitas už mobiliojo ryšio paslaugas gauna kiekvienas. Atrodo, lyg ir viskas paprasta, tačiau jei vienam iš tėvų reikia sugaudyti ir apmokėti visų vaikų bei sutuoktinio sąskaitas, jau tampa sudėtinga viską įsiminti, tiesa?

Kitas nesusipratimas, kiek keliantis šypseną ir tinkantis tam pačiam pavyzdžiui: žmona galvoja, kad už jos ir vaikų mobiliojo ryšio paslaugas sumokės vyras, o pastarasis įsitikinęs atvirkščiai. Vėlgi, atrodo, paprastas nesusikalbėjimas, tačiau vėliau šeimose sukeliantis bereikalingus kivirčus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat sunku paneigti, jog dažnai stebimės, kaip greitai bėga laikas ir net tai mums gali pakišti koją apmokant sąskaitas. Jei mėnuo ima ir pralekia staiga, net būname įsitikinę, jog esame atsiskaitę už mėnesio paslaugas, o vėliau pasirodo, kad yra priešingai.

„Viena sąskaita“ įmonės darbuotoja atskleidžia, jog neretai pasitaiko situacijų, kada žmogus skubėdamas apmokėti sąskaitą neatidžiai atlieka skaičiavimus, pasižiūri ne į tą skaitiklį ir įvelia klaidų, net pats to neįtardamas. Taip pat klaidų neišvengiama ir pasikeitus paslaugų mokesčiui: žmogus toliau įprastai apmoka paslaugas pagal seną mokestį ir apie pokyčius sužino tik sulaukęs įspėjimo dėl susikaupusios nemenkos skolos. Pakanka tik įsivaizduoti, į kokią nemalonią situaciją galima pakliūti gavus netikėtą skolą ir įspėjimą apie paslaugų nutraukimą.

REKLAMA

Tikriausiai dažnas atsakytų, kad dėl lengvesnio mokesčių mokėjimo ir noro išvengti įvardintų kuriozinių situacijų naudojamasi elektronine bankininkyste. Visgi, net ir šiuo atveju esame priversti kaupti popierines sąskaitas, nes reikia pasižiūrėti mokėtiną sumą arba ieškoti to elektroniniame pašte, paslaugų teikėjų savitarnos sistemose. Tuomet susiduriame su tokiais nesklandumais, kaip pamirštas slaptažodis, paini paieška ir vėl sąskaitų apmokėjimas tampa kančia.

Ar galima to išvengti?

Gera žinia, kad būdų, kaip palengvinti atsiskaitymą už paslaugas, sutaupyti begalę brangaus laiko ir patausoti kantrybę – tikrai yra, tačiau neretai taip esame įpratę prie tokių nepatogumų, kad apie alternatyvas net nesusimąstome.

REKLAMA

Sutiksite, kad galimybė visas sąskaitai matyti vienoje vietoje ir viską apmokėti vienu pavedimu, skamba patraukliai, o automatinis paslaugų teikėjų kainų atsinaujinimas, sąskaitų archyvas, išlaidų palyginimas neįdedant pastangų, tikriausiai, atrodo net neįtikėtinai.

„Tai galimybė ne tik visas sąskaitas matyti vienoje vietoje ir visas jas apmokėti internetu, vos keliais paspaudimais, bet ir sulaukti pagalbos ar profesionalių patarimų, kurie padės sumokėti mokesčius, net jeigu tą daryti tenka pirmą kartą. Savitarnos svetainė suteikia galimybę visiems atsiskaityti paprasčiau ir turėti daugiau laisvo laiko pramogoms, poilsiui ar šeimai“, – teigia „Viena sąskaita“ produkto vadovė Julija Matutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greičiausiai, viskas gali pasirodyti per daug gerai, kad būtų tiesa, tačiau jau atlikus pirmuosius žingsnius Vienasaskaita.lt sistemoje, galėsite tuo įsitikinti patys. Pakanka užsiregistruoti Vienasaskaita.lt sistemoje.

Kitas žingsnis – suvesti paslaugų teikėjų mokėtojų kodus – tai atlikti reikia tik pirmąjį mėnesį ir ateityje sąskaita jau bus suformuota savaime, kai kuriais atvejais net su mokėtinomis sumomis.

Kas mėnesį sistema pati sujungia ir susumuoja skirtingų paslaugų mokėjimus į vieną sąskaitą bei paprašo pasirinkti, kokiu būdu norite atsiskaityti. Taip pat kiekvieno mėnesio atsiskaitymas gali būti pilnas arba dalinis, tai reiškia, kad patys pasirenkate, kiek sumokėti. Svarbiausia – neužmiršti atlikti mokėjimo iki kiekvieno mėnesio 27 dienos ir viskas – rūpesčių tvarkant sąskaitas, kaip nebūta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų