REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiąjį šių metų ketvirtį daugiau nei pusė lietuvių – 54 proc. – teigė, kad bent keletą kartų per pusmetį siunčia siuntas. Dar didesnė dalis žmonių (66 proc.) per tą patį laikotarpį gauna kelis ir daugiau siuntinių. Daugiau nei du trečdaliai visų lietuvius pasiekusių siuntų – gautos iš šalyje veikiančių el. parduotuvių. Tai atskleidė siuntų pervežimo įmonės „Omniva LT“ internetu atliktos Lietuvos gyventojų apklausos rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

 „Lietuviai kasmet vis dažniau naudojasi siuntų pervežimo paslaugomis: vyksta daiktų mainai, žmonės aktyviai apsiperka internetu, dalis siuntų iškeliauja artimiesiems į įvairius Lietuvos miestus ir užsienio šalis. Vis dėlto, sparčiausiai prekių pristatymo srautas augo iš Lietuvoje įsikūrusių el. parduotuvių. Praėjusiais metais jų siuntiniai pasiekė beveik pusę (48 proc.) gavusių siuntas respondentų, o šių metų trečiąjį ketvirtį šis rodiklis perkopė jau 70 procentų. Tokiems rezultatams daugiausia įtakos turi interneto skverbtis, didėjantis žmonių pasitikėjimas el. prekyba bei auganti gyventojų perkamoji galia“, – aiškino Simonas Bielskis, „Omniva LT“ direktorius.

REKLAMA

 Pasak, jo, šalyje žymiai išaugo ir prekių įsigijimas bei siuntimasis iš interneto svetainių, kuriose prekes galima įsigyti pasinaudojant nuolaidų kuponais. Kas trečias apklausoje dalyvavęs respondentas (32 proc.) nurodė, kad pernai, per 6 mėn., gavo bent porą siuntinių iš grupinių apsipirkimų portalų, o šių metų trečiąjį ketvirtį tokius siuntinius nurodė gavę beveik pusė (49 proc.) apklausos dalyvių.

 Nuo grupinių apsipirkimų portalų neatsilieka ir užsienio šalyse įsikūrusios el. parduotuvės. 40 proc. apklaustųjų teigė, kad šiais metais jau yra gavę siuntinius iš tokių parduotuvių. Praeitais metais iš užsienio el. parduotuvių siuntas gavo tik 33 procentai.

REKLAMA
REKLAMA

 Populiariausios prekės, keliaujančios per siuntų pervežimo tarnybas, yra drabužiai ir avalynė, grožio prekės, knygos, el. prietaisai ir kvepalai. Rečiausiai siunčiami alkoholiniai gėrimai, paveikslai bei programinė įranga.

 Atlikus apklausą taip pat paaiškėjo, kad dažniausiai el. parduotuvių siuntinius gauna 25-34 m. moterys, turinčios vaikų, bei mažesnių Lietuvos miestų gyventojai.

 „Šalies regionų gyventojai vis dažniau apsiperka internetu ir išbando modernius siuntimo būdus, nes interneto parduotuvės savo asortimentu nenusileidžia didžiuosiuose miestuose esantiems prekybos centrams, o prekės iš jų pristatomos greitai ir patogiai“, – pastebėjo S. Bielskis ir pridūrė, kad klientams, pasirinkusiems siuntų pristatymą į savitarnos terminalus, jau nebereikia gaišti laiko pašto skyriuose: prekes jie gali atsiimti bet kuriuo metu visą parą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Remiantis tyrimo duomenimis, vienas šalies gyventojas vidutiniškai gauna per metus septynias siuntas, išsiunčia – penkias.

 Lietuvos gyventojų apklausą „Omniva LT“ užsakymu 2014 m. rugsėjo 16-22 dienomis atliko tyrimų bendrovė „SolidData“. Tyrime dalyvavo 551 respondentas nuo 18 iki 69 metų.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų