REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Didžiausios mėsos perdirbimo bendrovės „Biovelos“ ir „Utenos mėsos“, kurias valdo „Biovela Group“, apyvarta šiemet panaši kaip 2013 metais, tačiau maržos ir supirkimo kainos dėl Rusijos embargo krito, todėl pelningumas dabar kur kas mažesnis, tačiau kiek pajamų prarasta dėl Rusijos, bendrovės neskaičiavo, nes dabar panašų kiekį jautienos išveža į Europos Sąjungą ir išlaiko apyvartą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ieškome naujų rinkų. Dalį mėsos nukreipėme į Europos Sąjungą. Gana dideles viltis siejame su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, nes Lietuva laukia leidimo ten vežti mėsą ir gaminius“, - „Verslo žinioms“ teigė „Biovela Group“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Audrius Kantauskas.

REKLAMA

„Biovela" aktyviai ieško halal produkcijos pirkėjų, tačiau šis skerdimo būdas Lietuvoje bus leidžiamas tik nuo sausio, o dar po 3-4 mėnesių bus galima spręsti, kiek tai reikšminga mūsų pramonei.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų