REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Po daugiau kaip pusšimtį gyvybių nusinešusios prekybos centro Rygoje griūties didžiausio Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ Latvijos padalinys „Maxima Latvija“ keičia strategiją ir šiemet bei kitąmet naujų parduotuvių Latvijoje neatidarys.

 Po daugiau kaip pusšimtį gyvybių nusinešusios prekybos centro Rygoje griūties didžiausio Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ Latvijos padalinys „Maxima Latvija“ keičia strategiją ir šiemet bei kitąmet naujų parduotuvių Latvijoje neatidarys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Maxima Group" valdybos narys ir grupės įkurtos krizės valdymo grupės vadovas Ignas Staškevičius antradienį Rygoje pareiškė, jog Latvijoje atsisakoma sparčios plėtros strategijos - parduotuvių tinklas šiais ir kitais metais nebus didinamas. Jis taip pat pareiškė, jog "Maxima" prisiima atsakomybę dėl šios nelaimės, nepriklausomai nuo to, kokios bus tyrimų išvados.

REKLAMA

„Didžiausia pamoka man, kaip vienam iš akcininkų, yra tai, kad mes augome pernelyg sparčiai, šiame procese pamiršdami apie svarbius verslo veiklos aspektus ir pagrindines vertybes. Bet esu tikras, kad „Maxima“ tinkle prasidėjo svarbūs pokyčiai“, - spaudos konferencijoje Rygoje sakė I.Staškevičius. Anot jo, mažmeninės prekybos tinklas būsimą augimą dabar planuoja kaip laipsnišką plėtrą ilguoju laikotarpiu.

I.Staškevičius pripažino, kad „Maxima“ vadovybė iki šiol neskyrė deramo dėmesio svarbiems klausimams - saugumo, požiūrio į darbuotojus, darbo sąlygų ir taip toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pažadėjo pakeisti "Maxima" vadovų santykius su darbuotojais, darbo sąlygas, atlyginimų politiką. Anot jo, bus atsižvelgta į visus darbuotojų skundus ir pasiūlymus, įskaitant dėl darbo užmokesčio, taip pat į jų poreikius.

"Praeityje „Maxima“ vadovybė nesugebėdavo ieškoti tarpusavio supratimo su darbuotojais ar juos motyvuoti, tačiau dabar akcininkai ėmėsi Latvijos padalinio vadovybės pokyčių", - pareiškė I.Staškevičius. Jo teigimu, atlyginimų politika taip pat bus peržiūrėta.

„Maxima“ Baltijos šalyse yra darbo rinkos lyderė, tačiau darbo užmokestis neskatina darbuotojų tobulėti“, - pareiškė jis ir pridūrė, kad kai kurių darbuotojų atlyginimas gali būti sumažintas, o kitų - padidintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I.Staškevičius pažadėjo asmeniškai prižiūrėti, kaip įmonėje įgyvendinami verslo kultūros, organizacinių procesų ir verslo valdymo pokyčiai. Taip pat bus sustiprinti „Maxima“ grupės Vilniuje ir jos Latvijos padalinio ryšiai.

„Maxima“ nustatė įmonės saugumo sistemos trūkumus ir, bendradarbiaudama su ekspertais, tobulins parduotuves.

Įmonė taip pat atsižvelgia į pirkėjų skundus dėl konkrečių parduotuvių saugumo. Pavyzdžiui, pasiskundus pirkėjams, neseniai buvo laikinai uždaryta viena „Maxima“ parduotuvė Estijoje, tačiau atlikus techninį patikrinimą nustatyta, kad pastatas yra saugus, ir parduotuvė vėl buvo atidaryta, pareiškė I.Staškevičius.

REKLAMA

Jo teigimu, ekspertai taip pat vertina „Maxima“ įgyvendinamus statybos projektus ir sprendimas dėl jų ateities bus priimtas atsižvelgus į ekspertų nuomonę.

"Maxima Latvija" tinklapyje skelbiama, jog šių metų pradžioje tinklas turėjo 141 parduotuvę - pernai atidarytos 5 naujos parduotuvės.

Pirmąjį šių metų pusmetį "Maxima Latvija" pasiekė 215,2 mln. latų (1,057 mlrd. litų) apyvartą - 11 proc. didesnę nei prieš metus.

Rygos "Maxima" prekybos centro stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis praėjusią savaitę priėmė politinę atsakomybę ir atsistatydino.

REKLAMA

"Vilniaus prekybai" priklauso po 100 proc. įmonės "Maxima" akcijų. Pagrindinis "Vilniaus prekybos" grupę kontroliuojantis asmuo yra verslininkas Nerijus Numavičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų