REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Grigolytė, LRT.lt

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius netiki, kad latviai ir estai nesupranta, ko iš jų yra norima derantis dėl Visagino atominės elektrinės projekto. Jų delsimas esą iš dalies ir gaišina mūsų Vyriausybės tolesnį darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Stebisi polinkiu šaipytis

Opozicinių partijų vadovai Andrius Kubilius ir Eligijus Masiulis pirmadienį interviu portalui LRT.lt pabrėžė, kad dabartinės Vyriausybės delsimą apsispręsti dėl energetinių projektų laiko viena didžiausių klaidų.

REKLAMA

Antradienį konservatorių ir liberalų frakcijos pasikvietė premjerą Algirdą Butkevičių į susitikimą. Socialdemokratų infocentro tarnybos atstovų teigimu, opozicija per visą susitikimo laiką nesugebėjo suformuluoti nė vieno konstruktyvaus klausimo. „Atrodo, kad opozicinės jėgos taip įsilinksmino žarstydamos nepamatuotą kritiką ir organizuodamos „pilietines“ gatvės akcijas, kad nebelikus popieriaus balandžių lankstymui, tęsia gatvės šou Seime. Premjeras, atšaukęs eilę svarbių darbinių klausimų, atvyko į susitikimą nusiteikęs konstruktyviam pokalbiui, tačiau vietoje to buvo priverstas klausytis keistoko humoro, juoko pliūpsnių ir pašaipų Vyriausybės atžvilgiu“, – teigiame tarnybos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras J. Neverovičius antradienį Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute surengtoje paskaitoje – diskusijoje taip pat pripažino, kad kritikos dėl delsimo išgirsta dažnai, tačiau ji esą nėra pagrįsta.

„Išgirstame nemažai kritikos, kad sprendimai lėtai priimami. Šiuo atveju turėčiau atsakyti tik tiek, kad dėl energetikos politikos ir strategijos skubėjimas tikrai nėra mūsų draugas. Tie sprendimai, kurie yra daromi šiandien, turės poveikį už 10 ir 20 metų, todėl, manau, kartais verta ilgiau panagrinėti ir pasverti tuos sprendimus“, – savo poziciją dėstė J. Neverovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Latviams ir estams – mėnuo

Energetikos ministro teigimu, apsisprendimą dėl Visagino atominės elektrinės statybų atidėjo tos pačios trys iškeltos naujos sąlygos projekto tęsimui. Po Vyriausybės sudarytos darbo grupės išvadų pristatymo nuspręsta, kad tam, jog projektas būtų tęsiamas, partneriai – Latvija, Estija ir „Hitachi“ – turi patvirtinti konkrečius įsipareigojimus. Taip pat projektas turėtų būti konkurencingesnis rinkoje bei ekonomiškai efektyvesnis. Būtinas, ministro įsitikinimu, yra ir visuomenės informavimas siekiant nacionalinio susitarimo.

REKLAMA

J. Neverovičius atskleidė nelinkęs tikėti kalbomis, kad latviai ir estai nesupranta, ko iš jų yra norima. „Derybinės pozicijos užėmimas, kad „aš nesuprantu, apie ką tu kalbi“ yra tam tikras būdas atidėti savo sprendimo atskleidimą. Mūsų pozicija yra visiškai aiški. Jeigu norime tęsti projektą, tai turi būti bendras regioninių valstybių projektas. Turi būti aiškiai padalintos partnerių išlaidos, rizika ir atsakomybė. Jeigu partneriai nori tęsti projektą, tuomet prašome, susijunkime, pasidalinkime išlaidomis ir atsakomybe. Tokio modelio, kad Lietuva viską daro viena, netęsime“, – sakė J. Neverovičius.

REKLAMA

Energetikos ministras teigė, kad ministerijų ir įmonių lygyje vykusiame susitikime buvo pristatyta Lietuvos pozicija ir siūlymai, o dabar laukiama partnerių reakcijos.

„Vyriausybėje gavome įgaliojimus šį klausimą su partneriais išspręsti iki liepos 1 dienos. Jeigu sutarimas bus pasiektas, jis turėtų įgauti bendros įmonės formą iki spalio 1 dienos“, – atskleidė J. Neverovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų