REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie investuotojai stengiasi nuspėti kompanijos vadovo sėkmę studijuodami jo praeitį. Nepriklausomas finansų patarėjas iš Venesuelos Julio Urvina dalijasi patirtimi, kaip tai prognozuoti teisingai.

REKLAMA
REKLAMA

Savo naujoje knygoje jis aprašo, kaip išpranašavo ateitį garsiems kompanijų vadovams. Tai tarsi būrimas: užduodamas klausimą, J. Urvina išmeta tris monetas šešis kartus ir lygina gautą seką su viena iš 64 galimų heksagramų, kurios simbolizuoja progresą, priespaudą, revoliuciją, didelę jėgą ir t.t. Metodas išrastas senovės Kinijoje, šį išminties ir etikos orakulą Konfucijus studijavo 80 metų, rašo „Wall Street Journal“.

REKLAMA

Pagrindinis orakulo principas sako, kad gerais laikais verta būti nuolankiam ir ekonomiškam: kuklumas yra didžiausia orakulo vertybė. Geras pavyzdys – Warrenas Buffettas – jis niekuomet nesigiria savo turtais.

Kitas orakulo principas, kad blogais laikais jis liepia būti viltingam ir ištvermingam, laikytis savo vertybių. Laikui bėgant, ciklas apsisuks.

Norint orakulo patarimo, buvo naudojamos 64 medinės lazdelės, tačiau J. Urvina naudoja monetas. Tam, kad gautum matricą, išmetus monetas šešis kartus reikia nupiešti paveikslėlį. Šiandien užtenka kombinaciją įvesti į kompiuterį ir jis pats nupiešia heksagramą.„Reikia ieškoti konkrečių dalykų, tokių kaip laimė ir sėkmė. Jei perki kompanijas, perki ir jų vadovo sėkmę. Tačiau jei jam sėkmė nesišypso, kam pirkti tokią kompaniją?“ - aiškina J. Urvina.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, orakulas išpranašauja 7-10 metų laikotarpį.

„Dažniausiai manęs klausia apie „Google“ vadovą. Galiu pasakyti, kad Larry Page'ui seksis labai gerai. Jo heksagrama yra teigiama, nes penktoji linija sako: „Kaip karalius jis rūpinasi savo šeima. Nebijokite: gera sėkmė“. Karalius yra tėviško vyro, apdovanoto protu, simbolis. Taigi visa šeima gali juo pasikliauti. Tikrai pirkčiau „Google“ akcijų“, - sako J. Urvina.

Jis tvirtina, kad per 44 metus orakulas niekuomet nesuklydo. Tačiau jis perspėja, kad užduoti jam to paties klausimo dukart negalima, nes nuves neteisinga kryptimi.

„Jis žino, kad bandai jį apgauti ir taip gali netekti pasitikėjimo. Negi tai, ką pasakoju skamba taip beprotiškai?“, - klausia jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų