REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UAB „LiTPol Link“ tvirtina, kad iki šių metų pabaigos įvyks nuolatinės srovės intarpo viešieji pirkimai, o kitų metų pradžioje prie Alytaus bus pradėta elektros energijos skirstyklos statyba. Lenkija tuo pat metu plės elektros linijų tinklą.

REKLAMA
REKLAMA

Prie Alytaus esančios transformatorinės elektros pastotės rekonstrukcija ir plėtra prasidės kitąmet – taip skelbia tarptautinės elektros jungties statytojai.

REKLAMA

Nuolatinės srovės intarpas būtinas dėl nevienodų Lietuvos ir Lenkijos įtampos linijų perdavimo sistemų – Lenkijos 400 kilovatų, o Lietuvoje 330 kilovatų.

Tam, kad statoma Lietuvos ir Lenkijos jungtis po trejų metų galėtų veikti visu pajėgumu, reikės dviejų tokių intarpų.

„Unikalus įrenginys, kuris padės sujungti dvi skirtingas sistemas, kuris funkcionuoja buvusios Sovietų sąjungos sistemos sudėtyje ir Lenkijos, kuri yra Vakarų Europos energetinės sistemos sudėtyje. Iš kitos pusės, tai yra vienas brangiausių infrastruktūros dalių šiame projekte“, – kalbėjo UAB „LiTPol Link“ valdybos pirmininkas Jaroslavas Neverovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Brangiai atsieis ne tik oro intarpo statyba, bet ir naujų elektros linijų plėtra Šiaurės rytų Lenkijoje.

Pasak Lenkijos energetikos specialistų, modernizavus ir išplėtus elektros linijas tarp Ostrolenkos, Olštyno ir Balstogės miestų, augs elektros perdavimo patikimumas bei stabilumas, kaip ir   regiono plėtros galimybės bei patrauklumas investuotojams.

„Visas projektas turi baigtis 2015-aisiais metais. Lenkijai Europos Sąjunga papildomai investicijoms skyrė 2 mlrd. zlotų. Vykdysime Šiaurės rytų elektros tinklo plėtrą, nes ir mums, ir Europai svarbu, kad energetikos rinka būtų sukurta ir galėtų funkcionuoti be jokių trukdžių“, – teigė „PSE Operator S.A.“ investicijų direktorius Marcin Laskowski.

Planuojama 500–1000 megavatų Lietuvos–Lenkijos jungties eksploatacijos pradžia – 2015-ieji.

Rūta LANKININKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų