REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alaus gamintojas „Carlsberg“ kolekcionieriams ir alaus gurmanams visame pasaulyje pristatė bene brangiausią alų „Jacobsen Vintage 3“, kurio 370 ml buteliuko kaina siekia 930 litų. Jo įsigyti jau gali ir alaus mėgėjai Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šio alaus skonis išsilaiko net iki 100 metų ir yra rimtas konkurentas brangiausiems pasaulio vynams, sako gamintojai. „Vintage“ alus brandinamas senuose, dar 1847 metais įrengtuose rūsiuose, prancūziškose Côte d'Or ąžuolo statinėse, kuriose taip pat laikomi vieni geriausių pasaulio „Bourgogne“ vynai.

REKLAMA

Šis aludarių vadinamas šedevras – tai trečioji ir paskutinė garsiosios „Jacobsen Vintage‘“ trilogijos dalis. Šį alų pradėta kurti 2008 metais. Pirmą kartą jis pasiūlytas ir Lietuvoje.

Alų sukūrė šeši garsūs pasaulio aludariai iš keturių šalių – Norvegijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos bei Vokietijos. Jis pilstomas tik rankomis į, kaip sako gamintojai, prašmatnius buteliukus, kurie papuošti išskirtinėmis taip pat rankiniu būdu priklijuotomis etiketėmis ir parduodamas specialiose dėžutėse. Beje, iš viso šio alaus yra pagaminta tik 1000 buteliukų. „Jacobsen Vintage 3“  bus tiekiamas keliems garsiausiems pasaulio restoranams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų