REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji daugiabučių modernizavimo programa palengva sulaukia vis didesnio visuomenės dėmesio, pranešė Aplinkos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Jos pranešime teigiama, kad jau pasirodė programos „pirmosios kregždės”: norą renovuoti du daugiabučius pagal naująją programą pareiškė viena Panevėžio bendrija. Ji paskelbė kvietimus teikti pasiūlymus dėl investicijų plano, energinio naudingumo sertifikatų parengimo ir išdavimo prieš bei po renovacijos įgyvendinimo darbų pirkimo.

REKLAMA

Taip pat inicijuojamas vieno namo Vilniuje atnaujinimas. Dar trijų namų, esančių Anykščiuose, Kaune ir Utenoje, gyventojai inicijuoja pagal senąją finansavimo modelį parengtų investicijų projektų korekcijas – tam, kad galėtų dalyvauti naujosios daugiabučių modernizavimo programos įgyvendinime.

Pasak ministerijos atstovų, Vyriausybė sukūrė visas reikiamas priemones, kurios prisidėtų prie sėkmingo daugiabučių namų atnaujinimo, efektyvių energiją taupančių priemonių įgyvendinimo. Parengta teisinė bazė, sukurtas Kontroliuojantysis fondas, kurio lėšomis galės pasinaudoti daugiabučių namų būstų savininkai, skolindamiesi su ne didesnėmis kaip 3 proc. fiksuotomis metinėmis palūkanomis.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat parengtas patrauklus naujasis finansavimo modelis pagal, kurį įgyvendinamiems projektams bus teikiama 15 proc. valstybės parama energinį efektyvumą didinančių priemonių įgyvendinimui, jeigu bus pasiekta ne mažesnė kaip C energinio naudingumo klasė.

Namo atnaujinimo projekto parengimui ir įgyvendinimui valstybė teiks 50 proc. paramą, jeigu bus pasiekta ne mažesnė kaip D energinio naudingumo klasė. Socialiai jautrių sluoksnių atstovams taikoma itin palanki valstybės paramos teikimo sistema - apmokamos namo atnaujinimo (modernizavimo) projekto parengimo išlaidos ir kredito draudimo įmoka bei kompensuojamas lengvatinis kreditas ir palūkanos, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų