REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Didžiojo septyneto“ (G7) šalys paragino Graikijos vyriausybę imtis griežtesnės biudžeto kontrolės.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai Kanados Ikaluito mieste vykusiame susitikime pareiškė G7 šalių finansų ministrai, skelbia „Deutsche Welle“. Jie taip pat paragino Graikijos vyriausybę koordinuoti biudžeto išlaidas, kad būtų galima išvengti nacionalinės ekonomikos raidos sulėtėjimo ir efektyviau kovoti su biudžeto deficitu, kuris jau sudaro apie 13 proc.  BVP.

REKLAMA

Be to, pasak Vokietijos finansų ministro Wolfgango Schäubles, susitikimo dalyviai priėjo bendrą nuomonę, kad Europos Sąjunga pajėgi savarankiškai išspręsti visas egzistuojančias finansines problemas. Tai reiškia, kad G7 šalys atsisakė Tarptautinio valiutos fondo pagalbos.

Susitikimo dalyviai taip pat aptarė euro kurso kritimą ir galimus pasaulio ekonomikos atsigavimo variantus. G7 finansų ministrai aptarė ne tik Graikos, bet ir Ispanijos bei Portugalijos finansinius sunkumus.

REKLAMA
REKLAMA

Graikija ketina iki 2012 m. sumažinti biudžeto deficitą iki 3 proc. ribos. Pagal šį planą šiemet deficitas bus sumažintas iki 8,76 proc. BVP, 2011 m. – iki 5,6 proc., 2012 m. – iki 2,8 proc. 2013 metais planuojama Graikijos biudžeto deficitą sumažinti iki 2 proc. BVP.

Ši šalis šiuo metu išgyvena pačią sunkiausią ekonominę krizę nuo prisijungimo prie euro zonos 2001 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų