REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsdamas vizitą Jungtinėse Amerikos Valstijose, Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį Niujorke atidarė NASDAQ biržos rytinę prekybos sesiją.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius tradicinėje atidarymo skambučio ceremonijoje, kurioje yra dalyvavę daug žinomų pasaulio žmonių, pasakė trumpą kalbą, paminėdamas, kad NASDAQ grupės atšaka veikia ir Lietuvoje, įkurta kaip Vilniaus vertybinių popierių birža.

REKLAMA

Prekybos atidarymo ceremonijos metu Robertas H. Makujis jaunesnysis (Robert H. McCooey, Jr.), NASDAQ OMX vyresnysis viceprezidentas kapitalo rinkoms, pristatydamas Lietuvą kaip patrauklią šalį investicijoms, pabrėžė, jog NASDAQ OMX grupė, Lietuvoje valdanti vertybinių popierių biržą NASDAQ OMX Vilnius ir investavusi į Lietuvos centrinį vertybinių popierių depozitoriumą, turi strateginį interesą vystyti kapitalo rinkas Baltijos regione.

REKLAMA
REKLAMA

"Būkite įžvalgūs, investuokite Lietuvoje. Lietuva - dinamiška ir drąsi šalis, kuri mėgsta ir moka nugalėti. Investuodami į Lietuvą mes nugalėsime kartu", - atidarydamas NASDAQ biržos rytinę prekybos sesiją sakė A. Kubilius.

Pasak Armintos Saladžienės, NASDAQ OMX Vilnius prezidentės ir valdybos pirmininkės, Niujorke Times Square aikštėje įsikūręs NASDAQ MarketSite laikomas moderniausių technologijų, verslo ir finansų pasaulio pažangos simboliu.

NASDAQ MarketSite prekybos atidarymo ir uždarymo ceremonijose yra dalyvavę aukšto rango valstybių pareigūnai, tokie kaip JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) ir JAV valstybės sekretorė Hilari Klinton (Hillary Clinton) bei kitos žinomos asmenybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent čia savo reikšmingiausius bendrovių įvykius pažymėjo tokios NASDAQ OMX listinguojamos bendrovės kaip "Microsoft", "Google", "Starbucks", "Cisco" ir daugelis kitų.

NASDAQ (angl. National Association of Securities Dealers Automated Quotations - Nacionalinė prekiautojų vertybiniais popieriais automatinėse kotiravimo sistemose asociacija) - 1971 m. Niujorke įsteigta JAV birža, skirta greitai besivystančių ir augančių smulkiųjų bei vidutinių mokslo ir technikos naujovėms imlių įmonių kapitalų kaupimui.

Dabar ši birža yra populiariausia aukštųjų ir naujų technologijų kompanijų akcijų rinkoje, kurioje kotiravosi daugiau nei 5 tūkst. kompanijų akcijos. Šioje biržoje vyksta intensyviausios apimties prekyba vertybiniais popieriais pasaulyje. Grupė NASDAQ-OMX kontroliuoja ir operuoja NASDAQ akcijų mainus Niujorke.

REKLAMA

Ji taip pat operuoja aštuoniais akcijų prekybos punktais Europoje ir valdo trečdalį Dubajaus akcijų biržos. NASDAQ akcijų indeksas yra vienas pagrindinių akcijų rinkos būseną atspindinčių indeksų pasaulyje.

AB NASDAQ OMX Vilnius - naujas AB Vilniaus vertybinių popierių biržos vardas. Šis vardo keitimas - dar vienas žingsnis, integruojantis į NASDAQ OMX Group.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų