REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius ir Suomijos kapitalo įmonės "Fortum Heat Lietuva" generalinis direktorius Vitalijus Žuta pasirašė AB „Klaipėdos energija“ akcininkų sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Každailevičiaus, pasirašius akcininkų sutartį (75 proc. „Klaipėdos energijos“ akcijų valdo Klaipėdos m. savivaldybė, 19 proc. „Fortum Heat Lietuva“), kliūčių Klaipėdos LEZe atsirasti naujai jėgainei, gaminsiančiai iš atliekų elektros energiją ir šilumą, nebėra.

REKLAMA

Derybos dėl modernios jėgainės statybų vyko kelerius metus, sutarties pasirašymas užtruko dėl šalyje pasikeitusių įstatymų ir "Klaipėdos energijos" akcininkų. V.Žutos teigimu, elektrinės statyba turėtų prasidėti jau šių metų spalį. Statybų pabaiga numatoma 2013 m. sausį.

„Mes savotiškai įsipareigojome, kad jėgainės veiklos dėka Klaipėdos regione bus ženkliai mažinamas atliekų deponavimas sąvartyne“,- sakė „Fortum Heat Lietuva“ vadovas. Jėgainėje planuojama pagaminti 40 proc. visos Klaipėdos miestui reikalingos šilumos. Jai pagaminti per metus būsimoje įmonėje planuojama sudeginti apie 240 tūkst. tonų buitinių ir komunalinių atliekų.

REKLAMA
REKLAMA

V.Žuta užtikrino, kad LEZ teritorijoje vis dar gyvenantys Lypkių gyventojai turėtų neilgai trukus išsikelti. Dalį iškeldinimui reikalingų pinigų - 9 mln. litų – lypkiškiams skirs jėgainės statytojai.

„Šiuo metu laukiame, kol bus pasirašyta Trišalė sutartis su Klaipėdos miesto savivaldybe ir Vyriausybe. Pastaroji sutarties projektą turi aprobuoti artimiausiame posėdyje. Pasirašius sutartį dalį lėšų - 4,5 mln. Lt - nedelsdami pervesime į Klaipėdos savivaldybės nurodytą sąskaitą, o ši savo ruožtu pinigus perves lypkiškiams į jų asmenines sąskaitas“,- sakė V.Žuta. Anot jo, kiti 4,5 mln. Lt bus pervesti atsižvelgiant į tai, kaip kitos Trišalės sutarties šalys vykdys savo įsipareigojimus. Ūkio ministerija lypkiškių iškeldinimui įsipareigojo skirti 2,5 mln. Lt, dar 3,5 mln. Lt turi būti paskirti iš Privatizavimo fondo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų