REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienis pasaulinėje valiutų rinkoje nebuvo pati ramiausia diena. Po pirmadieninio letargo miego investuotojai atkuto, o mažas rinkos likvidumas lėmė pakankamai ryškius kursų svyravimus. Taip pat buvo sulaukta keleto ekonominių naujienų.

REKLAMA
REKLAMA

JAV akcijų rinkos indeksai Dow Jones ir S&P 500 nutraukė šešias dienas trukusį augimą ir smuktelėjo atitinkamai 0.02% ir 0.14%. Prekybos apyvarta buvo menka, o prastų naujienų taip pat nebuvo sulaukta. Smuklieji investuotojai ko gero prieš naujuosius metus nusiiminėjo pelnus. Naftos kaina šiek tiek reagavo į sustojusį akcijų brangimą, tačiau toli nuo 79 JAV dolerių už barelį kainos ribos nesitraukė. Aukso uncija atpigo 0.95% iki 1096.8 JAV dolerių.

REKLAMA

EUR/USD valiutų poros kursas smuktelėjo 0.17% iki 1.4355, tačiau šis pokytis neatspindi dienos prekybos. EUR/USD kursas svyravo beveik 130 p. ribose, buvo pakilęs iki 1.4459 lygio. Staigų EUR/USD kritimą galėjo įtakoti JAV bankų nustatyti dienos valiutų kursai (angl. fixing), kurie taikomi sudarant sandorius su kitais rinkos dalyviais. Be to, neigiamos įtakos rizikingesniems aktyvams galėjo turėti ir reitingų agentūros „Moody‘s“ pranešimas apie mažinamus vieno iš Abu Dabio komercinių bankų reitingus.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar paskelbtas Vokietijos preliminarus vartotojų kainų indekso augimas siekė 0.7% ir buvo didesnis nei prognozuota (0.6%). JAV būsto kainų indeksas S&P/CS Composite-20 parodė 7.3% kritimą – šiek tiek didesnį nei prognozuota (7.1%). Tačiau JAV būsto kainos toliau stabilizuojasi, kas yra teigiamas ženklas JAV ūkiui. JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas siekė 52.9 ir atitiko analitikų prognozes.

GBP/USD smuko 0.65% iki 1.5895 ir pasiekė spalio mėnesio 13 d. lygį. Labai svarbių duomenų nebuvo skelbta. Jei rinkoje nuotaikos išliks panašios, tikėtina, kad GBP/USD kursas gali kristi iki 1.5800 ar 1.5700 lygio. USD/JPY kursas pakilo 0.38% iki 92.0. Viena iš jenos pigimo priežasčių galėtų būti suprastėjusi Japonijos finansų ministro sveikata, kuris jau šįryt pareiškė, kad įsitikinęs Japonijos ūkio augimu 2010 m. Japonijos verslo aktyvumo indeksas gamybos sektoriuje padidėjo nuo 52.3 iki 53.8.

Šiandien skelbiama Euro zonos pinigų masės M3 pasiūla. Šveicarija praneš ekonominių vertinimų rodiklį, o iš JAV bus sulaukta Čikagos pirkimų vadybininkų indekso. Naftos kainai įtakos gali turėti skelbiamos naftos atsargos. Praėjusią savaitę dėl atšalusių orų ir išaugusios šildymo kuro paklausos, atsargos ženkliai mažėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų