REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministerija praneša šiemet sėkmingai baigusi įgyvendinti Pereinamojo laikotarpio institucijų plėtros priemonės trumpalaikį Dvynių projektą - „Gyvulių veislininkystės sistemos tobulinimas”.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas pagrindinių šio projekto tikslų buvo sustiprinti galvijų augintojų asociacijas, paskatinti jas jungtis. Asociacijos aktyviai dalyvavo projekto veikloje, o jam pasibaigus, pačios ėmėsi iniciatyvos ir įkūrė komitetą, kuris toliau spręs asociacijų jungimosi klausimus.

REKLAMA

Projektui vykdyti buvo skirta Europos Sąjungos parama, o partneriais pasirinkti Olandijos ekspertai, kurie padėjo atlikti gyvulių veislininkystės sistemos struktūros analizę. Projekto metu vyko seminarai, konsultacijos, išvykos ir diskusijos, kurių metu aptarta dabartinė Lietuvos gyvulininkystės politikos situacija, išanalizuota, kaip Lietuvoje taikomos Europos Sąjungos direktyvos.

Olandų ekspertai ne kartą lankėsi Lietuvoje ir dalinosi savo patirtimi bei žiniomis, parengė informacinius leidinius apie galvijų eksterjero vertinimą, galvijų linijinį vertinimą, ūkių rezultatų planavimo modelį. Lietuvos galvijų augintojus ypač sudomino pagal šį projektą Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto organizuotas seminaras ūkių rezultatų modeliavimo klausimais. Su projektu buvo susijusi ir Vilniuje surengta XIV Baltijos gyvulių veislininkystės ir genetikos konferencija.

Projektui artėjant į pabaigą, Olandijos ir Lietuvos ekspertai parengė Lietuvos gyvulių veislininkystės sistemos tobulinimo programą. Ši programa panaudota  kuriant Ūkinių gyvūnų veislininkystės plėtojimo ir rėmimo 2010–2015 m. programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų