REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos užsienio reikalų ministras Maris Riekstinis, penktadienį telefonu kabėdamas su Rusijos Federacijos URM vadovu Sergejumi Lavrovu, paragino jį padėti kuo greičiau išspręsti Latvijos krovinių vežėjų problemas Rusijos pasienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip verslo informacijos portalui Nozare.lv sakė Latvijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyboje, ministrai susitarė, kad atsakingos tarnybos, tarp jų ir Latvijos vežėjų asociacija „Latvijas auto“, privalo ir toliau tęsti pradėtą darbą, kad normalizuotų padėtį pagal susitarimus, kurių jau pasiekė sudaryta tarpvyriausybinė Latvijos ir Rusijos transporto klausimų komisijos grupė.

REKLAMA

„Dėl sustiprintos Rusijos muitinės kontrolės Latvijos ir Rusijos pasienyje susidariusią dramatišką padėtį būtina kuo greičiau išspręsti, likviduoti ilgas latvių vežėjų eiles, kuriose stovėdami jie patiria didžiulius nuostolius“, - pabrėžė M. Riekstinis.

Latvijos URM vadovas teigiamai įvertino Rusijos federalinės muitinės pareiškimą, kad ji nuo gruodžio 22 d. sugriežtintą kontrolę pasienyje supaprastins, tačiau ministras pažymėjo, kad nuo pareiškimų reikia kuo greičiau pereiti prie praktiškų žingsnių.

ELTA primena, kad apkaltinusi Latvijos vežėjus dėl nesumokėtų muitų už krovinius Rusija sustiprino jų patikrą, todėl pasienyje kartu su latviais yra įstrigę ir lietuvių vežėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų