• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus birža atkartoja neigiamas Europos biržų nuotaikas

Pirmą savaitės dieną NASDAQ OMX Vilniaus biržoje didelių pokyčių nebuvo. Akcijų apyvarta viršijo 809 tūkst. litų, sudaryti 458 sandoriai. Indeksas buvo pasidavęs neigiamoms Europos biržų nuotaikoms, tačiau prekybos sesijos pabaigoje paaugo 0,10 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Vilniaus biržoje 8 bendrovių akcijos brango, 15 - pigo. Tik dviejų bendrovių akcijomis buvo suprekiauta daugiau kaip 100 tūkst. litų.

REKLAMA

Pagal apyvartą šiandien pirmavo bendrovės „Apranga“ akcijos. Jomis suprekiauta virš 137 tūkst. litų, o kaina padidėjo 0,81 proc. iki 2.48 lito, nors prekybos sesijos pradžioje sandoriai buvo sudarinėjami ir po 2,62 lito. Nepaisant to, kad paskelbti trečio ketvirčio rezultatai nebuvo džiuginantys, akcijų kaina didėja jau nuo lapkričio 27 dienos, o vien per praėjusią savaitę „Aprangos“ akcijos pabrango 10,81 proc.

Antroje vietoje pagal akcijų apyvartą šiandien buvo bendrovė „TEO LT“. Jos akcijomis suprekiauta 105 tūkst. litų, o kaina išliko nepakitusi – 1,83 lito.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant gruodžio 18 dieną vyksiančiam „Žemaitijos pieno“ akcininkų susirinkimui, kuriame bus sprendžiamas klausimas dėl savo akcijų supirkimo, ir „Žemaitijos pieno“ grupei paskelbus gerus devynių mėnesių rezultatus, prekyba bendrovės akcijomis išlieka pakankamai aktyvi, o šiandien kaina padidėjo 2,61 proc. iki 1,18 lito.

Tarp apyvartos lyderių buvusio Ūkio banko akcijomis šiandien prekyba vyko ne taip aktyviai ir jomis suprekiauta 77 tūkst. litų.  Kaina sumažėjo 0,94 proc. iki 1.05 lito.

Labiausiai krito „Vilniaus degtinės“ ir „Agrowill“ bendrovių akcijos, atpigusios atitinkamai 13,79 proc. ir 8,57 proc. „Agrowill“ akcijų apyvarta viršijo 33 tūkst. litų. „Vilniaus degtinės“ akcijomis buvo sudarytas tik vienas sandoris, o apyvarta siekė tik 175 litus. Labiausiai kilo bendrovės „Alita“ akcijos. Jos pabrango 6,25 proc. iki 0,68 lito, tačiau buvo sudaryti tik du sandoriai.

NASDAQ OMX Rygos biržoje pasiekta 24 tūkst. latų apyvarta, o NASDAQ OMX Rygos indeksas atpigo 1,40 proc. iki 286,06 punkto.

NASDAQ OMX Talino biržoje pasiekta 0,699 mln. eurų apyvarta, o NASDAQ OMX Talino indeksas pabrango 0,06 proc. iki 415,57 punkto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų