REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vartotojų instituto (LVI) tyrimas atskleidė, kad taupyti maisto prekių parduotuvėse tikrai įmanoma. Pasak Lietuvos vartotojų instituto direktorės Zitos Čeponytės, taupant nebūtinai turi nukentėti kokybė. Jos teigimu, atidžiai nagrinėjant produktų etiketes ir kainas galima sutaupyti iki 37 proc. už juos mokamos sumos.

REKLAMA
REKLAMA

Vartotojų instituto atliktame tyrime buvo lyginamos keturių produktų grupių kainos. Specialistai lygino panašios sudėties pieniškų dešrelių, juodos duonos, pasterizuoto pieno ir jogurto su braškėmis kainas.

REKLAMA

„Pavyzdžiui, buvo lyginamos pieniškos dešrelės, kurių sudėtyje turėjo būti kiaulienos ir jautienos. Pirkome produktus beveik vienodose pakuotėse. Paaiškėjo, kad už tos pačios ar labai panašios sudėties pieniškas dešreles galime mokėti iki 37 proc. mažiau“, – LTV naujienų tarnybai teigė LVI direktorė Zita Čeponytė.

Tyrimo metu nustatyta, kad pieniškų dešrelių kilogramas brangiausiai kainavo 21,90 Lt, pigiausiai – 14,83 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia 1 litro jogurto su braškėmis kaina buvo 2,59 Lt, mažiausia – 2,49 Lt.

Juoda to paties pavadinimo ir panašios sudėties duona brangiausiai kainuoja 5,73 Lt, mažiausiai – 4,85 Lt.

Pasterizuoto 2,5 proc. riebumo pieno didžiausia 1 litro kaina – 2,21 Lt, mažiausia – 1,89 Lt.

Taigi, perkant juodą duoną galima sutaupyti 18 proc., pieną – 15 proc., jogurtą 4 proc. produkto kainos.

Bendras pirkinių krepšelis kainavo 20 proc. pigiau.

Be to, kaip teigia Z. Čeponytė, pigesnės prekės nebuvo prastesnės savo kokybe.

„Mes pirkome šituos produktus ir juos ragavome. Bent mūsų požiūriu, pigesnių produktų kokybė nesiskyrė nuo brangesnių“, – tvirtino Z. Čeponytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji sutinka, kad pasikliauti vien maža kaina nederėtų. Dažniausiai nemažai klausimų kelia pigių produktų linijos. Pasak Vartotojų instituto direktorės, prekeiviai dažnai pateikia neaiškius argumentus, kodėl būtent šios linijos produktai yra pigiausi.

„Reikėtų palyginti pigiausių linijų produktus su kitų linijų. [...] Vis tik norėtųsi atkreipti dėmesį ne tik į kainą, bet ir kokybę. Bet tą pačią kokybę galima nusipirkti už mažesnę kainą“, – įsitikinusi Z. Čeponytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų