REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministras Dainius Kreivys šiandien Briuselyje (Belgija) skaitė pranešimą Europos Komisijos Įmonių ir pramonės generalinio direktorato organizuojamoje konferencijoje „Konkurencingumas pramonėje: iššūkiai, galimybės ir politikos vaidmuo sunkmečio laikotarpiu“.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje, kurioje susitinka įtakingiausi JAV ir Europos šalių ekonomikos, finansų ekspertai bei politikai, svarstomi galimi kovos su ekonomine krize sprendimai, pramonės perspektyvos.

REKLAMA

Pranešimus joje skaitys Europos Komisijos pirmininkas J. M. Barroso, Europos Komisijos nariai G. Verheugen, N. Kroes, Europos Parlamento nariai, Europos verslo asociacijų ir stambiausių įmonių atstovai.

Konferencijoje taip pat dalyvaus vienas žymiausių JAV ekonomistų, Nobelio premijos laureatas, „New York Times“ apžvalgininkas P. Krugman.

Daugiausia dėmesio ekspertai skirs pramonės konkurencingumo veiksnių ir iššūkių aptarimui, Integruotos ES pramonės politikos įvertinimui, diskusijai dėl tarptautinės pramonės konkurencingumo ir  artimiausio dešimtmečio pramonės politikos instrumentų.   

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmasis kartas, kai į tokios reikšmės renginį skaityti pranešimą kviečiamas vienos iš naujųjų ES šalių vyriausybės narių.

Kalbant apie trumpalaikius pramonės politikos uždavinius, D. Kreivio nuomone, svarbiausia yra užtikrinti pakankamą finansavimą verslui užtikrinimo svarbą, ypač smulkioms ir vidutinėms įmonėms, mažinti administracinę naštą verslui ES ir valstybių narių lygmeniu, rašoma pranešime spaudai.

Tuo tarpu vienas pagrindinių ES ir valstybių narių ilgalaikių uždavinių, pasak ministro, yra tinkamai pasinaudoti ES regioninės specializacijos galimybėmis. Svarbu stiprinti klasterizaciją, skatinant aukštųjų technologijų ir tradicinės pramonės bendradarbiavimą, šalinti kliūtis ES vidaus rinkoje, spartinti Europos rizikos kapitalo rinkos integraciją. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų