REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nebeapsikentusi piktybiškų skolininkų, AB „Klaipėdos energija“ ėmėsi žingsnių užsukti jiems karštą vandenį. Žengti tokiu keliu prisipažįsta jau svarstanti ir AB „Klaipėdos vanduo“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot „Klaipėdos energijos“ atstovų, įstatymai neleidžia išjungti šildymo sezono metu, o karštą vandenį – esą galima, lygiai taip pat, kaip ir kiti paslaugų teikėjai turi galimybę už skolas atjungti dujas ar elektrą.

REKLAMA

Šiuo metu bendrovė yra pateikusi prašymą uostamiesčio savivaldybės administracijai, kaip butų savininkui, kad šioji leistų patekti į 19 socialinių būstų, o ten bus užaklinti karšto vandens vamzdynai. Žinoma, nebetiekiant karšto vandens skolos niekur nedings – jos toliau bus išieškomos per teismą.

Vandens užsukimas, anot „Klaipėdos energijos“ atstovų, esanti labiau agitacinė priemonė, skirta žmonėms parodyti, kad mokesčius mokėti reikia, juolab kad bendrovė teigia esanti labai geranoriška ir suteikianti visas sąlygas sumokėti skoloms. Tokiu būdu skolininkai raginami kreiptis į „Klaipėdos energiją“, kur būtų sudarytas skolos mokėjimo grafikas, arba pradėti tvarkytis dokumentus dėl kompensacijų už šilumą ir karštą vandenį.

Tokias prevencines priemones „Klaipėdos energija“ yra taikiusi ir anksčiau. Šiemet jau buvo užsuktas karštas vanduo viename ne socialiniame būste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų