REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį bendra apyvarta Vilniaus vertybinių popierių biržoje siekė 4,81 mln. litų, sandorių buvo 729, o brangusių ir pigusių akcijų santykis atitinkamai 7 ir 16. OMXV indeksas sumenko 0,65 proc., iki 466,88 punktų, praneša „Finasta“.

REKLAMA
REKLAMA

Nauja savaitė pasaulio biržose prasidėjo gana pesimistine nuotaika. JAV biržos praeitą savaitę baigė indeksų kritimu tris dienas iš eilės, todėl nenuostabu, kad šios nuotaikos vakar persimetė ir į Azijos regioną. JAV finansų rinkų dėmesio centre - „Lehman Brothers“ bankas.

REKLAMA

Nenutyla įtarimai, kad jis bus kitas bankas po „Bear Stearns“, kurį ištiks krizė. Nors „Citigroup“ banko analitikai užtikrino, kad „Lehman Brothers“ turi pakankamai daug lėšų, kad ištvertų tebesitęsiančią kreditų krizę, tačiau praeitos savaitės pabaigoje staiga išaiškėjo, kad „Lehman Brothers“ banką apgavo Japonijos finansų maklerio įmonė „Marubeni“, ir nuostolis siekia apie 355 mln. JAV dolerių. Suma, be abejo, ne pati didžiausia tokiam bankui, tačiau rinka gavo patvirtinimą, kad „Lehman Brothers“ bankas turi rimtų problemų. Vakar pasibaigęs pirmasis šių metų ketvirtis Japonijos biržoje įvardijamas kaip pats blogiausias pastaraisiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Biržą žemyn traukė eksportuotojų, visų pirma automobilių ir buitinės technikos gamintojų bei finansų sektoriaus akcijos. Pesimizmą Japonijos rinkoje skatina JAV makroekonomikos duomenys. Finansų sektorių paveikė ir bręstantis naujas skandalas Japonijos finansų rinkoje.

Išaiškėjo, kad dviejų „Marubeni“ darbuotojų aukomis tapo ne tik „Lehman Brothers“, bet ir kiti bankai. Europos biržos pirmadienį krito nuo pat prekybos sesijos pradžios. Biržų indeksus žemyn tempia finansų ir telekomunikacijų sektorių bendrovių akcijos. Europos akcijų indeksas Dow Jones Stoxx per 600 dienų krito 1,0 proc., o per visą pirmąjį šių metų ketvirtį indeksas nukrito 17 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų