REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais daug tradicijų tenka keisti. Ne išimtis ir Kalėdų miestelis, paprastai supantis sostinės ryškiausias eglutes Katedros, Rotušės aikštėse, Dizaino skvere. Kalėdinių mugių įprastose vietose nerasite, tačiau prekybininkai kviečia apsidairyti po virtualią Kalėdų mugę internete.

Šiais metais daug tradicijų tenka keisti. Ne išimtis ir Kalėdų miestelis, paprastai supantis sostinės ryškiausias eglutes Katedros, Rotušės aikštėse, Dizaino skvere. Kalėdinių mugių įprastose vietose nerasite, tačiau prekybininkai kviečia apsidairyti po virtualią Kalėdų mugę internete.

REKLAMA

Internetinio Kalėdų miestelio lankytojus, užėjusius į virtualią erdvę, pasitiks 7 skirtingi nameliai – kiekvienas jų po savo pavadinimu bus paruošęs įvairių kūrėjų gaminių. Dovanų čia galima įsigyti įvairių – nuo kalėdinių skanėstų iki rankų darbo buities įrankių – visai kaip ir tradicinėje, Katedros aikštėje vykdavusioje mugėje. Taip pat šių metų mugėje netrūks ir itin gurmaniškų pasiūlymų. 

Tiesa, nuo tradicinės mugės ir pasivaikščiojimo aplink eglutę sunkiai atsiejamoms spurgoms, šokoladiniams vafliams ar karštam vynui, panašu, taip pat reikės ieškoti alternatyvų. Tačiau vien saldumynų pardavėjų, kaip praneša e. Kalėdinio miestelio organizatoriai, šiais metais – apie 20. 

REKLAMA
REKLAMA

Kalėdos sostinėje 2020“ organizatorių teigimu, Kalėdų miestelis internete turėtų pradėti veikti antroje gruodžio 1 dienos pusėje. „IT specialistai vis dar testuoja svetainę ir dirba, kad viskas veiktų sklandžiai.

REKLAMA

Stengiamės ir kol kas rezultatu esame patenkinti bei tikimės, kad viskas veiks puikiai“, – internetinio Kalėdų miestelio startą komentavo viena iš projekto organizatorių Rūta Kaminskaitė – Rimkienė.

Dovanų pasirinkimas – didesnis bene keturis kartus

R. Kaminskaitė – Rimkienė teigia, kad šiemet mugėje prekybininkams konkurencija bene keturgubai didesnė. „E. Kalėdų miestelyje šiais metais 179 dalyviai – el. parduotuvės. Ir tai yra beveik 4 kartus daugiau dalyvių, nei tradiciniame Kalėdų miestelyje.

„Svarbiausias reikalavimas e. Kalėdų miestelio dalyviams buvo, kad jie turėtų veikiančią el. parduotuves, kurių nuorodas mes ir patalpinome e. Kalėdų miestelio puslapyje“, – sako organizatorė.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto atstovė taip pat apgailestauja, kad nors dalyvių buvo priimta kur kas daugiau nei įprastai, vis vien miestelyje dalyvauti galėjo ne visi. „Tiems, kurie jau turėjo el. parduotuves, dalyvavimas šių metų e. Kalėdų miestelyje – įprasta, bet atsakinga patirtis.

Buvo tokių, kurie neturėjo el. parduotuvės ir jos pasidaryti nespėjo laiku, tad deja, dalyvavimo virtualioje mugėje teko atsisakyti“, – sako R. Kaminskaitė-Rimkienė.

Organizatorė užtikrina, kad įsigyti prekes iš elektroninio Kalėdų miestelio bus galima ne tik vilniečiams, bet ir visos Lietuvos ar net užsienyje gyvenantiems lietuviams.

„Kaip ir visose el. parduotuvėse, prekes pirkėjai gaus paštu, per paštomatus arba per kurjerius, o tai reiškia, kad e. Kalėdų miestelio prekės pasieks ne tik pirkėjus iš Vilniaus, ne tik pirkėjus iš Lietuvos, bet galės pasiekti ir tolimiausius pasaulio kampelius“, – sako R. Kaminskaitė-Rimkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Egzotiška prekių įvairovė

Kalėdinėje el. mugėje šiemet galima rasti ir gana egzotiškų pasiūlymų – nuo džiovintų svirplių užkandžiui iki mėsos torto augintiniui. Tiesa, norint per šventes gurmaniškai pasmaguriauti patiems ar palepinti artimuosius, greičiausiai teks šiek tiek paploninti piniginę – tokių prekių kainos, karantino akivaizdoje, gali ne vieną priversti kilstelėti antakius.

Obuolių sūris su čili pipirais– 3,50 eur (apie 150 g)

Džiovinti svirpliai – 3,19 eur (25 g) – 11,99 eur (100 g)

Svirplių miltai – 3,19 eur (25 g) – 11,99 eur (100 g)

Didelis šventinis mėsos tortas (augintiniui) – 20 eur

Arbatų rinkinys (11 arbatos rūšių po 4 g) – 25 eur

Prieskonių rinkinys (11 prieskonių rūšių po 4 g) – 25 eur

Kūčiukai (be cukraus ir gliuteno) (100 g) – 2,5 eur, 1 kg – 25 eur

Triušiena be kaulų (1-1,4 kg) – 28 – 39 eur

 

Prekybininkai didelių lūkesčių neturi

Uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus meduolių“ atstovas Alvydas Griškevičius sako, kad kol kas sunku prognozuoti, ar elektroninė mugė pateisins prekybininkų lūkesčius, o ir pats daug iš tokio formato mugės nesitiki.

REKLAMA

„Tai gali pasakyti tik po Kalėdų. Dabar gi, ką gali pasakyti – pasiteisins ar nepasiteisins. Situacija yra nenormali ir visi tą supranta ir lūkesčių didelių į tokią prekybą niekas nededa – yra kaip yra“, – sako ilgametis mugės prekybininkas.

A. Griškevičius teigia, kad meduolių kainos dėl internetinės prekybos nesikeis, nes dabar, nors ir nereikia mokėti už prekybos vietą, papildomų išlaidų reikalauja prekių siuntimas.

Vieni iš pirmą kartą Vilniaus Kalėdinėje mugėje dalyvaujančių prekybininkų – medžio dirbinių pardavėjai „Gražus medis“ sako, kad taip pat nėra užtikrinti tokio formato mugės efektyvumu. Tokia prekyba jiems – nauja patirtis.

REKLAMA

„Stengiamės visaip pritraukti akį – dedame savo gaminius į kalėdinius rėmelius ir panašiai, bet mums visada paprasčiau yra prekiauti palapinėje – normalioje mugėje – kai žmonės mato mūsų darbus gyvai“, – teigė medžio dirbinių prekybininkė Dalė Šakalienė.

Visgi ilgamečių fizinės mugės dalyvių „YLAragis“ atstovas Justinas Sinkevičius sako, kad nors dalyvių ir daugiau, dėl pirkėjų dėmesio prekybininkams papildomai varžytis nereikės, o būtent jų įmonėje kuriamų produktų kainai įtakos elektroninė prekyba nedarys.

„Internetinėje erdvėje konkurencija visąlaik yra vienoda, taip ir šiuo atveju – ji nei padidėjo, nei pamažėjo. Labiau ji jaustųsi prekiaujant gyvai, o internete pirkėjų nuolatos yra“, – teigia prekybininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų