REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, po to kai Vyriausybė pranešė apie griežtesnes karantino sąlygas visoje Lietuvoje, į klientus kreipėsi ir sporto klubai. Jie informuoja, kol kas veikiantys, o jeigu to negalės daryti, narystes pratęs automatiškai.

Antradienį, po to kai Vyriausybė pranešė apie griežtesnes karantino sąlygas visoje Lietuvoje, į klientus kreipėsi ir sporto klubai. Jie informuoja, kol kas veikiantys, o jeigu to negalės daryti, narystes pratęs automatiškai.

REKLAMA

Kaip jau skelbta, antradienį aptartus griežtesnius ribojimus Vyriausybė galutinai turėtų patvirtinti per trečiadienio posėdį. 

Planuojama, kad griežtesni ribojimai, tarp kurių numatytas, ir sporto klubų uždarymas, įsigalios nuo šeštadienio. Preliminariai toks režimas tęstųsi bent 3 savaites.

Į šiuos pranešimus netruko sureaguoti didžiausi šalies sporto klubai, kuriuos įprastai lanko tūkstančiai gyventojų.

Taigi „Impuls“ ir „Lemon Gym“ sporto klubų tinklai nuolatiniams savo lankytojams išplatino tokio turinio trumpąsias žinutes:

REKLAMA
REKLAMA

„Mieli klientai, atidžiai stebime LR Vyriausybės skelbiamą informaciją dėl galimų apribojimų, tačiau teisės aktai bus priimti tik rytoj.

Veiklos stabdymo atveju narystės būtų stabdomos nemokamai ir automatiškai. Kol kas veikiame ir būtinai pranešime, kai turėsime daugiau informacijos. Ačiū už supratingumą.“

REKLAMA

Sporto klubai savo veiklą buvo priversti stabdyti ir pavasarį, pirmo karantino metu. Tuomet klientams kilo daug klausimų, kaip bus su ilgalaikėmis sutartimis, kurių terminas gali trukti nuo mėnesio iki dvylikos mėnesių.

Nors buvo uždaryti, tuo metu kai kurie sporto klubai tuo metu prašė klientų sumokėti už neteiktas paslaugas.

Tada Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) vartotojams patarė ieškoti kompromiso su paslaugų teikėju, įvertinti galimybes, iki pasibaigs karantino ribojimai, laikinai stabdyti paslaugų teikimą ir mokėjimą už jas ar priimti kitokį kompensacijos pasiūlymą. 

REKLAMA
REKLAMA

„Atkreipiame dėmesį, kad vartotojui ir paslaugų teikėjui nepavykus rasti bendro sprendimo, arba paslaugų teikėjui nepagrįstai reikalaujant sumokėti už nesuteiktas paslaugas vartotojas pirmiausia turėtų raštu kreiptis į paslaugos teikėją ir išdėstyti savo keliamą reikalavimą. 

Jis privalo išnagrinėti vartotojo kreipimąsi ir, kai nesutinka su vartotojo reikalavimais, ne vėliau kaip per 14 d. nuo vartotojo kreipimosi gavimo dienos pateikti vartotojui išsamų motyvuotą rašytinį atsakymą, pagrįstą dokumentais“, – komentavo VVTAT atstovai.

Anot jų, vartotojui negavus paslaugos teikėjo atsakymo arba gavus atsakymą, kuris vartotojo netenkina, vartotojas turi teisę kreiptis į VVTAT dėl ginčo nagrinėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokie nauji ribojimai numatomi

Jeigu Vyriausybė pritars, nuo šeštadienio turėtų įsigalioti per dvidešimt naujų ribojimų. Gyventojai bus įpareigojimas susilaikyti nuo kontaktų su kitų šeimų nariais; privačiai susitikti gali ne daugiau kaip 10 žmonių su rekomenduojamomis kaukėmis.

Vestuvėse  ir laidotuvėse galės dalyvauti iki 10 žmonių ir tik artimi giminaičiai. Bus draudžiama vykdyti pamaldas ir kitas apeigas fiziškai.

Viešojo maitinimo įstaigose maistas bus parduodamas tik išsinešti.

Kirpyklos, grožio, tatuiruočių salonai gali tęsti darbą, jei bus laikomasi higienos reikalavimų. Tačiau juose bus privalomos kaukės, išankstinė registracija

REKLAMA

Masažo kabinetai stabdys darbą, o sporto, kūno kultūros klubai, baseinai, SPA uždaromi.

Taip pat bus draudžiami šokių, dainavimo, kiti kontaktiniai užsiėmimai draudžiami. 

Sportuoti bus galima tik individualiose treniruotės lauke; būtina išlaikyti bent 2 m. distanciją. Bus leidžiama sportuoti individualiai, dviese arba su šeimos/namų ūkio nariais.

Viešbučiams bus leidžiama teikti tik individualių svečių paslaugas, išlaikant 2 m. atstumą bei dėvint kaukes; grupių paslaugos draudžiamos; maistas į kambarį ar išsinešti; privalomos kaukės.

Muziejai, teatrai, kino teatrai, kazino uždaromi, nevyks jokie vieši renginiai. Sporto renginiai vyks be žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų