REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Ukrainos į Lietuvą krovinius vežantys vilkikų vairuotojai jau dabar iš dalies aplenkia protestų krečiamą Baltarusiją, sako susisiekimo ministras.

Iš Ukrainos į Lietuvą krovinius vežantys vilkikų vairuotojai jau dabar iš dalies aplenkia protestų krečiamą Baltarusiją, sako susisiekimo ministras.

REKLAMA

Anot Jaroslavo Narkevičiaus, jis žada kalbėtis su Lenkijos valdžios atstovais, kad per Lenkiją važiuojantiems ir Baltarusiją aplenkiantiems vairuotojams nebūtų sudaroma kliūčių.

„Jis (Baltarusijos aplenkimas – BNS) jau dalinai naudojamas, apie tai mes kalbėsime su kolegomis iš Lenkijos, kad įvažiuojant į Lenkiją nebūtų papildomų trukdžių. Jeigu jie yra, tai jų sumažėtų, būtent atstovams iš Lietuvos pravažiuojant per Lenkiją ir grįžtant į Lietuvą“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė J. Narkevičius.

Anot jo, šiuo metu vilkikų vairuotojai nepatiria didelių problemų Baltarusijos pasienyje, situacija dar labiau pagerėjo atvėrus Lavoriškių pasienio punktą.

REKLAMA
REKLAMA

„Trečiadienį buvo bendrauta su VRM (Vidaus reikalų ministerija – BNS) dėl dar vieno punkto, Tverečiaus atidarymo, esant reikalui. Šiai dienai sutarėme susilaikyti“, – teigė susisiekimo ministras.

REKLAMA

Pasak jo, dėl situacijos Baltarusijoje gali kilti problemų pasienyje arba gaunant vizas, bet kol kas tokios problemos nėra. 

Ministras taip pat teigė, kad norint geriau atstovauti vežėjų interesams, reikėtų plėsti Lietuvos ambasados Minske pajėgumus.

„Lietuvos diplomatines atstovybes Baltarusijoje reikėtų plėsti, plėsti pajėgumus, kad būtų galima operatyviau atstovauti ir vežėjų interesus, kuo operatyviau išduoti vizas“, – sakė J. Narkevičius.

Protestai Baltarusijoje įsiplieskė po rugpjūčio 9 dieną įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija vadina suklastotais.

Dėl protestų buvo stojęs arba vis dar nevyksta darbas kai kuriose didžiosiose Baltarusijos gamyklose, tuo metu po rinkimų šalyje atjungus internetą, vilkikų vairuotojai kurį laiką turėjo verstis be navigacijos sistemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų