REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį po kelerių metų pertraukos atidaromas Nidos aerodromas – čia vėl galės leistis mažieji orlaiviai.

Pirmadienį po kelerių metų pertraukos atidaromas Nidos aerodromas – čia vėl galės leistis mažieji orlaiviai.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad rastas sutarimas ir Neringą vėl bus galima pasiekti oro keliu, pagaliau bus patenkintos ir užsienio keliautojų užklausos į kurortą atvykti lėktuvėliais“, – sako Neringos meras Darius Jasaitis.

Nidos aerodromo veiklos pradžią pažymės Valstybės dieną, liepos 6-ąją, čia vyksianti Aviacijos šventė. Jos metu bus galima išvysti Jurgio Kairio bei kitų aviacijos sporto meistrų pasirodymus. 

Nidos lauko aikštelei penktadienį suteikus aerodromo statusą, juo galės naudotis skrendantieji sklandytuvu, sraigtasparniu, lengvuoju lėktuvu, pranešė Neringos savivaldybė.

Mažieji orlaiviai Nidoje galės leistis po kelerių metų pertraukos. Tai buvo leidžiama 2016-aisiais, bet po metų įsigaliojo Lietuvos kariuomenės vado įsakymas, ribojantis civilinių orlaivių skrydžius pasienio zonoje. Šis apribojimas pradėtas taikyti ir Nidos lauko nusileidimo aikštelei.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į tai, kad nauja tvarka skrydžių neriboja aerodromų oro eismo zonose, net ir pasienio zonoje, buvo pradėti žingsniai siekiant pakeisti Nidos aikštelės statusą.

REKLAMA

Anot savivaldybės, tam, kad Nidoje vėl galėtų leistis mažieji orlaiviai, atlikti miškotvarkos projekte numatyti darbai, padarytas būtinas žymėjimas, įrangos montavimas, įrengtas radijo ryšys, tuomet kreiptasi į Transporto kompetencijų agentūros Civilinės aviacijos departamentą dėl leidimo aerodromui eksploatuoti.

Komisijai atliktus specialiųjų reikalavimų įvertinimą, Neringos savivaldybės administracijai suteiktas Aerodromo tinkamumo naudoti pažymėjimas, reiškiantis, kad infrastruktūra Nidoje atitinka aerodromams nustatytus reikalavimus ir gali būti naudojama civilinių orlaivių skrydžiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų