REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijai (LIPFA) nuo birželio 1 d. vadovauja „Swedbank“ investicijų valdymo vadovas Tadas Gudaitis, kurį asociacijos valdybos nariai išrinko ir paskyrė naujuoju asociacijos direktoriumi, rašoma asociacijos pranešime.

Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijai (LIPFA) nuo birželio 1 d. vadovauja „Swedbank“ investicijų valdymo vadovas Tadas Gudaitis, kurį asociacijos valdybos nariai išrinko ir paskyrė naujuoju asociacijos direktoriumi, rašoma asociacijos pranešime.

REKLAMA

Pirmą kartą suformuotoje LIPFA valdyboje taip pat dirbs „INVL Asset Management“ vadovė Laura Križinauskienė, „Luminor investicijų valdymo“ vadovė Loreta Načajienė bei „SEB investicijų valdymo“ vadovas Tadas Peciukevičius.

LIPFA vadovo pozicija iš prezidento į direktoriaus pakeista pakoregavus asociacijos įstatus. 10 metų  asociacijai vadovavęs Šarūnas Ruzgys pasirinko kitą veiklos kryptį ir iš asociacijos vadovo pareigų pasitraukė.

„16 metų Lietuvoje veikianti II pakopos pensijų fondų sistema mūsų kaip investavimo profesionalų kompetencijas leido dar labiau išplėsti specifinėje ir ypač jautrioje srityje, daugiau kaip 1 mln. klientų teikiant investavimo ir jų pensijų santaupų valdymo paslaugas. Nuolat siekdami mūsų svarbiausio tikslo – stabilios ir konkurencingos investicijų grąžos pensijų fondų dalyviams, stengsimės sudaryti galimybes, leidžiančias kiekvienam gyventojui tvariai kaupti papildomas lėšas pensijai ir siekti savo ilgalaikių taupymo tikslų. Taip pat aktyviau prisidėsime prie finansinio raštingumo didinimo šalyje, skatinsime žmones labiau domėtis pensijai kaupiamomis santaupomis“, – sako T. Gudaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LIPFA vadovo, būdama priklausoma nuo pasaulio bei šalies ekonomikos, taip pat ir pokyčių finansų rinkose, II pensijų pakopa nuolat reaguoja tiek reglamentavimo srityje, tiek ir iš vidaus, o  bendradarbiavimas asociacijoje padeda dalintis gerąja patirtimi bei iniciatyvomis. 

REKLAMA

„Kartu su sumažėjusiais valdymo mokesčiais, II pensijų pakopa šiuo metu yra įgavusi bene patraukliausią formą kaupti lėšas pensijai gyventojams. Aktyviai ir profesionaliai valdomi II pakopos pensijų fondai yra svarbi šalies socialinės apsaugos sistemos dalis, kurios reikšmė nuolat auga ir valstybei, ir kiekvienam sistemos dalyviui individualiai“, – teigia T. Gudaitis.

Tadas Gudaitis yra sukaupęs daugiau nei 15 metų patirtį pensijų kaupimo, gyvybės draudimo ir investicijų valdymo srityse. 2010 m. Vilniaus universitete jis apgynė ekonomikos mokslų daktaro disertaciją pensijų sistemos reformų tema. Nuo 2017 m. jis yra Vilniaus universiteto profesorius. Šiuo metu jis taip pat dėsto Vilniaus universiteto Verslo mokyklos studentams.

Valstybinę socialinio draudimo sistemą papildanti Lietuvos II pensijų pakopa turi 1,3 mln. dalyvių, jie sudaro daugiau kaip 80 proc. Lietuvos dirbančiųjų. Šalies gyventojų pensijų santaupas investuoja ir saugo penkios pensijų fondų valdymo bendrovės: „Aviva Lietuva“, „INVL Asset Management“, „Luminor investicijų valdymas“, „SEB investicijų valdymas“ ir „Swedbank investicijų valdymas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų