REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investicijoms Baltijos šalių smulkiajam verslui planuojama suteikti paskolų už 10 mln. eurų. Apie tai paskelbė Europos investicijų fondas (EIF) ir nebankinių verslo paskolų teikėja „Noviti Finance“ pasirašė bendradarbiavimo susitarimą.

Investicijoms Baltijos šalių smulkiajam verslui planuojama suteikti paskolų už 10 mln. eurų. Apie tai paskelbė Europos investicijų fondas (EIF) ir nebankinių verslo paskolų teikėja „Noviti Finance“ pasirašė bendradarbiavimo susitarimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal šį susitarimą labai mažos įmonės ir ūkininkai galės lengviau gauti iki 25 tūkst. eurų dydžio finansavimą. Garantija šioms paskoloms bus finansuojama pagal Europos Sąjungos užimtumo ir socialinių inovacijų programą (EaSI) ir grindžiama Investicijų planu Europai. Lietuvoje „Noviti Finance“ pagal garantijų priemonę teiks paramą labai mažoms įmonėms visose Baltijos šalyse.

REKLAMA

Išsamiau apie tai naujienų portalo studijoje pasakoja „Noviti Finance“ direktorius Linas Armalys.

Vykdomasis Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Valdis Dombrovskis sakė: „Skatinti plėtoti ekonomiką, kuri tarnauja žmonėms, reiškia didinti mūsų piliečių užmojus ir verslumo talentą.“

Skolinti planuojama toks mažoms bendrovėms, kuriose dirba ne daugiau kaip 9 darbuotojai. 

„Susitarimas su EIF reiškia, kad nuo šiol finansavimą palankesnėmis sąlygomis, su žemesne palūkanų norma ir daugeliu atvejų be užstato ar laidavimo galės gauti dar daugiau mažųjų įmonių. Mažosios įmonės galės šį finansavimą naudoti kaip apyvartinį kapitalą arba verslo plėtros tikslais, taigi pagal programą EaSI teikiama EIF garantija faktiškai padės augti ir valdyti riziką“, – komentavo L. Armalys.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis susitarimas – reikšmingas postūmis mažosioms įmonėms Baltijos šalyse. Finansinės technologijos ir nebankinis finansavimas tampa vis svarbesni sudarant sąlygas labai mažoms ir mažosioms įmonėms gauti finansavimą, todėl ypač džiaugiamės galėdami padėti „Noviti Finance“ regione atlikti tarpininko vaidmenį“, – komentavo Europos investicijų fondo vykdomasis direktorius Alainas Godardas.

Pagal programą EaSI suteikta garantija, kurią finansuoja Europos Sąjunga ir jos vardu įgyvendina EIF, padės „Noviti Finance“ mikrokreditų forma mažosioms įmonėms Baltijos valstybėse suteikti iki 10 mln. EUR dydžio finansavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskolos pagal šį susitarimą bus teikiamos įmonėms, kuriose dirba ne daugiau kaip 9 darbuotojai, o įmonės metinė apyvarta neturėtų viršyti 2 mln. eurų. Įmonės gali teikti paraiškas dėl paskolos su EIF garantija „Noviti Finance“ interneto svetainėje.

„Noviti Finance“ Lietuvoje teikianti paslaugas mažosioms ir vidutinėms įmonėms nuo įsteigimo 2016 m. Lietuvoje bendrovė yra finansavusi daugiau kaip 1 000 šalies įmonių. Šiemet bendrovė pradėjo veiklą Latvijoje.

Europos investicijų fondas (EIF) priklauso Europos investicijų banko grupei. Šio fondo pagrindinis uždavinys – remti labai mažas, mažąsias ir vidutines įmones (MVĮ) Europoje, padedant joms gauti finansavimą. EIF kuria ir plėtoja rizikos ir augimo kapitalą, garantijas ir mikrofinansavimo priemones, skirtas specialiai šiam rinkos segmentui. Vykdydamas šį uždavinį, EIF padeda siekti ES tikslų remti inovacijas, mokslinius tyrimus ir plėtrą, verslumą, augimą ir užimtumą.

REKLAMA

ES užimtumo ir socialinių inovacijų programos (EaSI) tikslas – padėti siekti ES tikslo užtikrinti didelį užimtumą, tinkamą socialinę apsaugą, kovoti su socialine atskirtimi ir skurdu ir gerinti darbo sąlygas. Pagal programos EaSI mikrofinansų ir socialinio verslumo kryptį teikiama parama finansiniams tarpininkams, kurie siūlo finansavimą labai mažoms įmonėms ir socialinėms įmonėms. Vienas iš tikslų – padidinti galimybę gauti mikrofinansavimą, kuris apima mikrokreditus, t. y. iki 25 tūkst. eurų dydžio paskolas, visų pirma pažeidžiamiems asmenims. Europos Sąjunga pasirinko, kad garantijų priemonę pagal programą EaSI jos vardu įgyvendintų EIF.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų