REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokie būna paskolų tipai?

Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Paskola – tai finansinis įsipareigojimas pasirinktam kreditoriui, kuris paskolina lėšas už sutarto dydžio palūkanas ir tam tikromis sąlygomis, įvardintomis sutartyje. Atsižvelgiant į tai, kokiam tikslui bus panaudotas gautas finansavimas, pasirenkama pildyti atitinkamą paskolos tipo paraišką.

Paskola – tai finansinis įsipareigojimas pasirinktam kreditoriui, kuris paskolina lėšas už sutarto dydžio palūkanas ir tam tikromis sąlygomis, įvardintomis sutartyje. Atsižvelgiant į tai, kokiam tikslui bus panaudotas gautas finansavimas, pasirenkama pildyti atitinkamą paskolos tipo paraišką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai pasitaikantys paskolų tipai yra: vartojimo, skirti namų remontui, automobiliui įsigyti, medicinos ir sveikatinimo išlaidoms apmokėti, verslo paskola. Taip pat dar viena paskola, įvardijama kaip refinansavimas, yra skirta perkelti turimus įsipareigojimus į vieną banką, taip pagerinant jų sąlygas. Kiekvienam, besikreipiančiam dėl paskolos, yra būtina įsidėmėti, kad finansinis įsipareigojimas neturi tapti našta ar galvos skausmu, o asmeninė finansinė situacija yra palanki paskolos grąžinimui, esant teigiamam banko sprendimui. Teigiamą banko paskolos sprendimą lemia asmens kredito istorija, pateikianti duomenis apie ankstesnius įsipareigojimus, laiku atliktus mokėjimus, skolų nebuvimas, reguliariai gaunamos pajamos ir kiti panašūs aspektai. Jeigu asmens kredito istorija yra palanki paskolai gauti, šis gali pasirinkti jam reikalingą paskolos tipą ir pildyti paraišką. Daugiau informacijos apie paskolų sąlygas, metinę palūkanų normą, reikalavimus paraiškų teikėjams rasite šiame internetiniame puslapyje

REKLAMA

Jeigu šeimai pritrūksta santaupų, pavyzdžiui, didesniems pirkiniams įsigyti kaip baldai, buitinės technikos prietaisai: šaldytuvai, skalbimo mašinos, orkaitės, elektronikos prekės: kompiuteriai, mobilieji telefonai, planšetės ir pan., vartojimo paskola gali tapti sprendimu, finansuojančiu dalį arba visą trūkstamą sumą būtiniems pirkiniams įsigyti. Taip pat šis paskolos tipas pasirenkamas siekiant nuvykti į tolimą kelionę ar esant būtinybei sutaisyti turimą transporto priemonę. Poilsis yra reikalingas kiekvienam, norinčiam atsipalaiduoti po darbų, kasdienių rūpesčių, o pailsėjus grįžtama su naujomis idėjomis, energija. Pastebima tendencija, jog dažniausiai pasirenkamos atostogos šalies kurorte arba svečioje šalyje. Lėktuvų bilietai, šeimos apgyvendinimas, kasdieniam pragyvenimui skirtos išlaidos pareikalauja plačiai atverti piniginę, todėl neturint reikiamo finansų kiekio, jau minėta vartojimo paskola gali apmokėti trūkstamą išlaidų kiekį. 

REKLAMA
REKLAMA

Paskola automobiliui įsigyti – dar vienas sprendimas, esant būtinybei nusipirkti transporto priemonę, kuri pagreitina ir palengvina kasdienes šeimos keliones. Vartotojų patogumui, paskola nereikalauja pradinio įnašo ar automobilio įkeitimo, o norimą įsigyti transporto priemonę paraiškos teikėjas gali nusipirkti pats per 30 dienų nuo paskolos gavimo. Tai gali būti tiek naujas, tiek naudotas automobilis. Būtina nepamiršti, jog perkant naudotą automobilį gali tekti jį taisyti, pakeisti tam tikras detales, įsigyti naujus ratus ir pan. Taigi, dar prieš pildant paskolos paraišką, specialistai rekomenduoja preliminariai įvertinti norimo įsigyti automobilio kainą ir sumą, kurios reikės transporto priemonės remonto darbams, jeigu ši perkama naudota. 

Įsigijus nuosavą būstą, siekiant jį atnaujinti ar nusprendus imtis remonto darbų turimame, taip pat prireikia nemažo išlaidų kiekio. Banko finansavimas suteikia galimybę įsigyti visas reikiamas medžiagas remontui, įrankius, apmokėti darbuotojų atlygius, pasikeisti būsto langus, įsigyti naujus baldus, esant poreikiui – apšiltinti būstą ir atlikti visus kitus su gyvenamosios vietos renovacija susijusius darbus. Kitas paskolos tipas skirtas medicinos išlaidoms padengti. Teigiamu paskolos paraiškos atveju, asmuo ar šeima gali apmokėti reikiamus įsigyti vaistus, medicinos prekes, tyrimus, su aktyviu laisvalaikiu susijusią įrangą, odontologines, plastinės, estetinės chirurgijos paslaugas ir pan. Kadangi kiekvienas iš mūsų turime rūpintis savo sveikata bei paraginti tai daryti artimuosius, atsižvelgiant į asmens amžių, yra būtina reguliariai atlikti įvairius tyrimus, prireikus – gydymo, reabilitacijos programas sanatorijose ar kitose įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų