REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Protestas Londone (nuotr. stop kadras)

Savaitgalį per Londoną nuvilnijo dvi protestų bangos – vieną jų sukėlė prieš imigrantus nusiteikę asmenys, tačiau šį susibūrimą nustelbė gerokai gausesnės jų oponentų gretos.

5

Savaitgalį per Londoną nuvilnijo dvi protestų bangos – vieną jų sukėlė prieš imigrantus nusiteikę asmenys, tačiau šį susibūrimą nustelbė gerokai gausesnės jų oponentų gretos.

REKLAMA

Sekmadienio popietę centrinėje Londono dalyje susirinko apie 5 tūkst. protesto „Brexit išdavystė“ dalyvių. Juos čia sukvietė prieštaringa reputacija garsėjantis Tommy Robinsonas – buvęs nacionalistų grupuotės „Anglijos gynybos lyga“ (AGL) lyderis ir dabartinis partijos UKIP narys.

„Anglijos gynybos lyga“ skelbia, kad Anglija priklauso anglams, siūlo uždrausti šalyje gyventi musulmonams, kitos rasės ar tautybės žmonėms. Grupuotė anksčiau ne kartą organizavo protestus, kurie baigėsi smurto protrūkiais. Jos nariai besąlygiškai remia „Brexit“ – pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

Tačiau sekmadienį į protestą rėmėjus sukvietęs T. Robinsonas skelbė, kad dabartinis Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš bendrijos scenarijus prilygsta tautos išdavystei.

REKLAMA
REKLAMA

Jie siūlo nepritarti premjerės Theresos May komandos „Brexit“ planui, dėl kurio JK Parlamentas balsuos gruodžio 11-ąją. Protestuotojai vyriausybės vadovę vadino išdavike, plakatuose ji buvo prilyginama apaštalui Judui. Vienas dalyvis laikė kartuves – kaip bausmės išdavikams simbolį.

REKLAMA

 

 

 

Viena iš protestuotojų – 72 metų Madeleine Jenkins – tikino, kad JK turėtų pasitraukti be susitarimo ir palygino savo šalį su Lietuva.

„Dabartinis pasitraukimo planas yra visiška nesąmonė ir mes norime gyventi pagal pasaulinės prekybos organizacijos taisykles. Tai neturėtų mūsų gąsdinti, juk nenorime priklausyti komunistinei bendrijai.

REKLAMA
REKLAMA

Norime būti nepriklausoma šalis, taip, kaip ir tos Rytų Europos šalys, kurios šiandien nebūtų tuo, kuo yra, jeigu nebūtų išsivadavusios iš totalitarinio režimo“, – Lietuvos ir kitų, anksčiau Sovietų Sąjungai priklaususių valstybių istoriją priminė moteris.

JK pasitraukimas iš ES be susitarimo britams reikštų didžiulę finansinę naštą, tačiau šalis atgautų visišką sienų kontrolę.

Teigiama, kad sekmadienį į šį protestą susirinko apie 3 tūkst. žmonių. Tuo pačiu metu centriniame Londone surengtas ir jų oponentų protestas, kuriuo norėta parodyti, jog tauta nepritaria nacionalistų ir rasistų judėjimams.

„Labai svarbu aiškiai parodyti, kad mūsų gatvėse nebus fašistų. Matome siaubingą radikalių judėjimų augimą Europoje – Vengrijoje ir Lenkijoje, JAV, Brazilijoje, o aplink Londoną jau sukinėjasi T. Robinsonas. Tai turi būti sustabdyta“, – kalbėjo atsakomojo protesto koordinatorė Laura Parker.

Į šį protestą atėjo apie 15 tūkst. žmonių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų