REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Dar vienas kruvinas išpuolis JAV – žudikas mirtį sėjo bažnyčioje (nuotr. SCANPIX)

Ginkluotas užpuolikas sekmadienį vienoje Jungtinių Valstijų baptistų bažnyčioje nušovė mažiausiai 20 (kitų šaltinių teigimu - mažiausiai 27) tikinčiųjų, pranešė amerikiečių žiniasklaida.

10

Ginkluotas užpuolikas sekmadienį vienoje Jungtinių Valstijų baptistų bažnyčioje nušovė mažiausiai 20 (kitų šaltinių teigimu - mažiausiai 27) tikinčiųjų, pranešė amerikiečių žiniasklaida.

REKLAMA

Šaulys buvo užmuštas po trumpų gaudynių, pranešė CNN, cituodama Gvadelupos apygardos šerifo atstovą spaudai. Kol kas neaišku, ar užpuolikas žuvo nuo policijos pareigūnų kulkų ar pats pakėlė ranką prieš save.

Nelaimė įvyko Pirmojoje baptistų bažnyčioje Saderland Springse, esančiame maždaug 50 kilometrų į pietryčius nuo San Antonijaus, Teksase. Vilsono apygardos komisaras Albertas Gamezas naujienų agentųrai AFP sakė, jog per šaudynes žuvo ir buvo sužeisti žmonės, tačiau jis neįvardijo konkrečių skaičių.

Neįvardytus pareigūnus citavusios žiniasklaidos priemonės pranešė, jog žuvo 27-i, dar 20 žmonių buvo sužeisti.

Žiniasklaida nurodė, jog šaulys užėjo į bažnyčią ir pradėjo šaudyti kiek prieš vidudienį per rytinius patarnavimus, kurių metu čia paprastai būna apie 50 žmonių. Tarp sužeistųjų buvo dvejų metų vaikas, pranešė „Dallas Morning News“ interneto portalas.

REKLAMA
REKLAMA

Atvyksta federaliniai agentai

Netoli nelaimės vietos esančioje degalinėje dirbantis liudininkas sakė išgirdęs mažiausiai 20 šūvių, nurodė CNN.

Gelbėjimo tarnybų darbuotojai skubėjo į nelaimės vietą, kai kurios aukos buvo išskraidintos sraigtasparniu. Policija aptvėrė nelaimės vietą, o verkiantys artimieji ir sunerimę kaimynai stovėjo už pareigūnų suformuotų užtvarų ir laukė naujienų.

REKLAMA

Į Saderland Springsą vyksta agentai iš Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir Alkoholio, tabako, ginklų ir sprogmenų biuro.

Japonijoje viešintis prezidentas Donaldas Trumpas tviteryje parašė: „Tegul Dievas būna su žmonėmis iš Saderland Sringso, Teksaso. FTB ir teisėsauga yra įvykio vietoje. Aš stebiu situaciją iš Japonijos“.

Užuojautą reiškė ir Teksaso Gubernetorius Gregas Abbottas.

„Mūsų maldos yra su visais, kuriuos palietė šis blogio poelgis. Dėkojame teisėsaugai už jų reakciją“, – parašė jis tviteryje ir artimiausiu metu pažadėjo pateikti daugiau detalių.

REKLAMA
REKLAMA

Šaudynės Teksase įvyko praėjus mėnesiui nuo tada, kai Las Vegase iš viešbučio kambario šaudęs vyras nužudė lauko koncerto besiklausiusius 58 žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų