REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asta Bareišaitė, LRT Radijas, LRT.lt

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentas Barackas Obama antradienį skaitys septintą savo metinį pranešimą, kuriame ne tik apžvelgs dabartinę JAV situaciją, bet ir pristatys savo pagrindinius tikslus ateinantiems metams.

REKLAMA
REKLAMA

JAV pagaliau jaučiant tvirtesnį ekonominį atsigavimą, numatoma, kad prezidentas B. Obama savo pranešime didžiausią dėmesį skirs mokesčių reformoms.

REKLAMA

Šiomis reformomis siekiama pagerinti viduriniosios klasės gyvenimo sąlygas ir siūloma didinti mokesčius turtingiausiai gyventojų klasei, taip suteikiant daugiau socialinių lengvatų viduriniajam sluoksniui švietimo, sveikatos ir vaikų priežiūros srityje.

Kitos svarbios temos B. Obamos metiniame pranešime – kibernetinis saugumas, tarptautiniai prekybos susitarimai, užsienio politikos prioritetai ir naujos teroristinės grėsmės.

Pirmą kartą per B. Obamos dvi kadencijas ir Senate, ir Atstovų rūmuose daugumą sudaro Respublikonų partijos atstovai. Tai, ko gero, sukels didelių kliūčių, įgyvendinant JAV vadovo išsakytas idėjas. Todėl numatoma, kad pagrindinis šio metinio pranešimo tikslas bus sustiprinti demokratų pozicijas ateinančiuose 2016 m. prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų