REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos kovos su narkotikais vadovas antradienį pareiškė kritiką NATO dėl nesėkmingos kovos su narkotikais Afganistane, skelbia "RIA Novosti".

REKLAMA
REKLAMA

"Narkotikų prekyba Afganistane kelia grėsmę Europos Sąjungos (ES) valstybėms, ir jie (NATO) tam pritaria, tačiau taip pat teigia negalintys veikti už ES ribų", - teigė Federalinės narkotikų kontrolės tarnybos direktorius Viktoras Ivanovas.

REKLAMA

Rusijai aktualu bendradarbiauti su NATO šiuo klausimu, sakė V. Ivanovas, tačiau, anot jo, NATO nenori akredituoti pareigūno iš kovos su narkotikais agentūros, kuris atstovautų Rusijai Briuselyje.

JAV ir NATO pajėgos tarnybą Afganistane pradėjo nuo 2001 metų bei sudaro didžiąją Tarptautinių saugumo palaikymo pajėgų (ISAF), kurios atsakingos už pagalbą afganistaniečių ginkluotosioms pajėgoms kovoje prieš Talibaną ir kitas sukilėlių grupes, dalį. Dauguma šių grupių šalies pietuose priklauso nuo opiumo ir heroino gamybos, iš kurios finansuojama jų veikla. Remiantis Jungtinių Tautų narkotikų ir nusikalstamumo prevencijos biuru, Talibanas per metus iš narkotikų užsidirba 150 mln. JAV dolerių.

Rusija baiminasi, kad po ISAF karių atitraukimo 2014-ųjų pabaigoje narkotikų srautas iš Afganistano padidės.

Nuo heroino Rusijoje kasmet miršta iki 100 tūkst. žmonių, informavo Federalinė narkotikų kontrolės tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų