REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medicinos bandymais nepatikrintas degalų priedas buvo naudojamas dabar jau neegzistuojančios kompanijos „Poly Implant Prothese“ (PIP) krūtų implantų gamybai, remdamasi Prancūzijos radiju RTL praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

RTL teigimu, techninė medžiaga „Baysilone“, paprastai naudojama naftos ir gumos pramonėje, lėmė neįprastai dažnus PIP implantų plyšimus.

REKLAMA

PIP advokatas paneigė šiuos pranešimus, tvirtindamas, kad medžiaga yra ne pramonės paskirties, o maisto produktas, naudojamas lūpų dažų gamyboje.

Kompanijos veikla buvo sustabdyta 2010-aisiais.

Implantus ištyręs chemijos ir toksikologijos ekspertas taip pat juose aptiko tokių medžiagų, kaip „Silopren“ ir „Rhodorsil“, kurios, kaip įtariama, galėjo sukelti silikoniniu geliu pripildytų implantų plyšimą.

Nors Prancūzijos sveikatos apsaugos tarnybos jau žinojo, jog implantų gamybai buvo naudojamos techninės, o ne medicinos paskirties medžiagos, tačiau tik dabar pirmą kartą buvo užsiminta apie minėtuosius degalų priedus.

Prancūzijos sveikatos apsaugos tarnybų duomenimis, 1 143 implantų plyšimo atvejai ir 495 uždegimai, susiję su implantais.

Pranešama, kad 300-400 tūkst. moterų, daugiausia Lotynų Amerikoje ir Europos šalyse, buvo įdėti šie implantai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų