• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonija dabar išgyvena sunkiausią krizę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, per spaudos konferenciją Tokijuje sekmadienį pareiškė Japonijos ministras pirmininkas Naoto Kanas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 310 tūkst. žmonių evakuota į laikinuosius prieglobsčius, daugelyje jų nėra elektros, pranešė Japonijos televizija NHK.

REKLAMA

Beveik 70 valstybių vadovai pareiškė esą pasirengę padėti Japonijai, smarkiai nukentėjusiai nuo žemės drebėjimo ir po jo sekusio cunamio. Šaltinio teigimu, daugiau nei dešimt užsienio valstybių jau pradėjo įgyvendinti duotus pažadus.

Kaip skelbia „Reuters“, gelbėjimo operacijose Japonijoje dalyvauja mažiausiai penkių valstybių gelbėtojai. Pačią didžiausią gelbėtojų grupę – 144 žmones ir 12 šunų – į Japoniją pasiuntė JAV, 107 gelbėtojai į Japoniją atvyko iš Pietų Korėjos. Daugiau nei 50 gelbėtojų atsiuntė Rusija. CNN skelbia, kad 63 gelbėtojus į žemės drebėjimo ir cunamio nusiaubtą šalį atsiuntė Jungtinė Karalystė. Dar 28 ugniagesiai gelbėtojai jau atvyko iš Taivano.

REKLAMA
REKLAMA

Anot „Reuters“, grupę medikų į Japoniją jau artimiausiu metu nusiųs Tailandas. Šalyje jau dirba tarptautinės organizacijos „Gydytojai be sienų“ nariai. Į Japoniją siųsti 300 karių, kurie talkintų gelbėjimo operacijose, pasirengusi ir Mongolija.

Tokijui parama suteikiama ne tik žmogiškaisiais ištekliais, bet ir finansais. 6,6 mln. dolerių Japonijai jau skyrė Tailandas. Be to, Bankokas Tokijui jau išsiuntė 150 tūkst. tonų ryžių. Kinijos valdžia Japonijai jau perdavė 4,6 mln. JAV dolerių. Po milijoną skyrė Šri Lanka ir Mongolija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietnamo valdžia Japonijai perdavė pirmos būtinybės prekių už 250 tūkst. JAV dolerių. Kol kas JAV ambasada Japonijoje Tokijui suteikė tik 100 tūkst. JAV dolerių, tačiau pažadėjo, kad vėliau padės tiek, kiek tik reikės.

Kovo 11 dieną Japoniją sudrebino 8,9 balo pagal Richterio skalę požeminis smūgis. Po jo kilo cunamis, kurio aukštis siekė dešimtis metrų. Aukų skaičius siekia kelis tūkstančius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų