REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patiklūs turistai tampa vagių ir prievartautojų aukomis

Sumaniusiems pailsėti užsienyje turistams kartais atostogos virsta tikru košmaru. Moterys patiria seksualinę prievartą, vyrus nugirdo ir apvagia.

REKLAMA
REKLAMA

Smurtavo ir žagino

Turistė iš Rusijos, ketinusi pailsėti prie Viduržemio jūros, Kipre, buvo pagrobta ir nuvežta į užmiesčio vilą. Ten net 4 paras iš jos buvo tyčiojamasi, ji buvo mušama ir žaginama.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 33 metų Jelena P. su savo kankintoju susipažino vos atvykusi į Kiprą. Porą dienų pabendravus draugiškai, 43 metų vyriškis kažko supyko ir nusitempė Jeleną į savo vilą. Ten ją mušė ir prievartavo.

Policija gavo pranešimą, kai moteriai slapta nuo kankintojo pavyko pasiųsti savo motinai žinutę ir paprašyti pagalbos. Motina susisiekė su Rusijos ambasada Kipre. Ant kojų sukelti policijos pareigūnai pagrobtą užsienietę netrukus surado. Ant jos kūno matėsi daugybė smurto žymių, tad ji buvo nuvežta į Limasolio ligoninę. Medikai suteikė pagalbą ir, nors gyvybei pavojus negrėsė, dėl patirto šoko paguldė ją į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Policija gana greitai areštavo nusikaltėlį – pasirodo, jau turėjusį problemų su įstatymais. Atvesdintas į teismą smurtautojas surengė tikrą spektaklį. Pirmiausiai „pabandė nusižudyti“ – nušoko nuo laiptų, bet „nesėkmingai“. Tada teismo salėje ėmė vaidinti nevisprotį: nukrito ant grindų, ėmė daužyti galvą į suolą, reikalavo nuimti antrankius ir paguldyti į psichiatrinę ligoninę. Pagaliau iškviesti medikai suleido įtariamajam raminamųjų ir nuvežė į gydymo įstaigą. Teisėjas skyrė jam psichiatrinę ekspertizę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kipro teisme nagrinėjama ir dar viena Rusijos pilietės išžaginimo byla – 48 metų Aradipu miesto gyventojas seksualiai prievartavo savo sugyventinę, išeivę iš Rusijos. Pirmiausiai prigirdė ją migdomųjų, o tada kelis sykius išžagino. Pora gyveno kartu jau trejetą metų, augino du vaikus.

Pavojingi taksistai

Tailando policija taip pat tiria užsienietės išžaginimo bylą. Mergina iš Rusijos kartu su draugais vaikštinėjo po Patajos kurortą. Nusprendusi grįžti į savo apartamentus, kuriuos nuomojosi viešbutyje „Grand Condo View“, susistabdė mototaksi.

REKLAMA

Vairuotojas, prižadėjęs nuvežti į viešbutį, pasuko į nuošalią vietą, apaugusią tankiais krūmais... Ten merginą ėmė mušti ir plėšti nuo jos rūbus. Nors ji priešinosi iš visų jėgų, apdraskė smurtautojui veidą, pabėgti nepavyko – taksistas merginą išžagino. Įvykdęs savo bjaurius kėslus, jis nuvažiavo, palikęs auką grįžti pėščiomis.

Policija tvirtina, jog nusikaltėlį nebus sunku nustatyti, nes auka paliko žymes ant jo veido ir kūno, sudarytas ir fotorobotas. Taksi firma, kurioje dirbo nusikaltėlis, bus uždaryta tol, kol bus ištirtas nusikaltimas.

REKLAMA

Nugirdo ir apvagia

Patajos kurorte tai ne vienintelis smurto atvejis prieš užsieniečius. Dar porą rusų buvo sumušti, iš jų atimti pinigai ir kiti vertingi daiktai.

Pakeliui iš Patajos į Naklują buvo apiplėšta moteris. Beeinant gatve, visu greičiu privažiavo motociklas, jo vairuotojas nutraukė nuo moters peties rankinę ir nurūko. Viskas įvyko taip greitai, jog apiplėštoji nė nespėjo įsidėmėti nei plėšiko veido, nei motociklo numerio.

Dar vienas turistas nukentėjo prie savo viešbučio. Atvykusi į įvykio vietą policija rado ant žemės be sąmonės gulintį maždaug 30–40 metų vyrą. Jis mūvėjo vien šortais, nuo jo smarkiai trenkė alkoholiu, o galva jam buvo sužalota kažkokiu buku daiktu. Skubiai nuvežus į ligoninę, medikai suteikė jam pagalbą.

Liudininkas, kuris viską matė ir paskambino į policiją, papasakojo, jog nukentėjusysis kartu su dviem maždaug 25 metų vietiniais draugiškai gėrė alkoholį. Kai turistas gerokai įkaušo, vienas iš sugėrovų pakilo ir keletą kartų trenkė jam basliu per galvą. Įsitikinę, jog auka be sąmonės, nusikaltėliai iškraustė kišenes, paėmė piniginę bei mobilųjį telefoną ir, sėdę ant motociklo, dingo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų