REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusių metų rugpjūtį prasidėjo eilinis Minsko ir Kijevo bendravimo etapas, sutapęs su Baltarusijos ir Ukrainos santykių krize, taip pat su Maskvos ir Minsko santykių atšalimu. Tai tuometį Ukrainos prezidentą Viktorą Juščenką pavertė Baltarusijos draugu. Analitikai net užsiminė apie prieš Rusiją nukreiptą Ukrainos ir Baltarusijos aljansą.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų balandžio pabaigoje naujai išrinktas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius Minskui pažadėjo dalį Venesueloje pagamintų naftos produktų tranzitu gabenti į Baltarusiją per Ukrainos Odesos uostą ir sutiko sumažinti pirmosios partijos geležinkelio tarifą.

REKLAMA

Minskas tikisi, kad Venesuelos naftos tiekimas į Baltarusiją padėtų sumažinti priklausomybę nuo Rusijos. Ekspertų vertinimu, per 2–3 metus Venesuelos nafta galėtų sudaryti konkurenciją Rusijos naftai Europoje.

Visgi ar Kijevas norėtų pyktis su Maskva, kai sprendžiamas toks svarbus klausimas kaip Rusijos Juodosios jūros laivynas ir Ukrainai tiekiamos dujos. Nebent taip mano Baltarusijos Mizeso tyrimų centro vadovas Jaroslavas Romančiukas. Ne veltui Baltarusijos ministras pirmininkas Sergejus Sidorskis balandžio 29 d. apsilankė Lietuvoje norėdamas susitarti dėl Venesuelos naftos tranzito per Baltijos uostus.

Pagal dienraščio „Salidarnasc“ informaciją parengė Geopolitinių studijų centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų